Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!




Στόχος βάνδαλων ληστών έπεσε η βιβλιοθήκη του Δήμου Νεάπολης - Συκεών χωρίς να αφαιρεθούν οποιαδήποτε πολύτιμα αντικείμενα.



Οι ληστές αφού παραβίασαν μία απο τις εξωτερικές εισόδους του κτηρίου, εισήλθαν στην αίθουσα διδασκαλίας της φιλαρμονικής ορχήστρας όπου σπάσαν τους φοριαμούς των μουσικών οργάνων.

Μη βρήσκοντας την λεία τους εκεί και συνεχίζοντας την αναζήτησή τους για κάτι πολύτιμο, σπάσαν μια εσωτερική πόρτα που εκεί βρήσκεται το τμήμα δανεισμού της βιβλιοθήκης όπου φιλοξενήτε μια πλούσια βιβλιοθήκη και πολλοί υπολογιστές.

Όμως με την είσοδό τους ενεργοποιήθηκε ο συναργεμός με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Ακολούθως ήρθε η αστυνομία για έλεγχο και λήψη αποτυπωμάτων.

Για το θέμα έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση ο δήμαρχος κ. Δανιήλίδης όπου αναφέρει ότι παρόλες τις παρενέσεις του Δήμου για συχνές περιπολίες κοντά σε σχολεία και βιβλιοθήκες αυτές δεν εισακούστηκαν.

 ''Ο δήμος μας επενδύει μεγάλα κονδύλια για τη συντήρηση και λειτουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δομών, που αποσκοπούν στη διαρκή εκπαίδευση και μόρφωση των νέων, αλλά και της κοινωνίας συνολικότερα.

 Ένα τέτοιο είναι και η Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου φιλοξενούνται σπάνια βιβλία και αποτελεί κύτταρο καλλιέργειας της γνώσης και του πολιτισμού. Δυστυχώς, εξαιτίας της κακής ή ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ήρθε η σειρά κι αυτού του κτιρίου να γίνει βορά στις ορέξεις των κάθε λογής περιθωριακών στοιχείων.

Κατ’ επανάληψη, ενώνοντας τις φωνές μας με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους ζητήσαμε αυξημένη αστυνόμευση γύρω από τους χώρους αυτούς, ιδίως πέριξ γυμνασίων και λυκείων, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε αποτέλεσμα

Δυστυχώς κι αυτό το τελευταίο γεγονός ήρθε να δικαιώσει τις φωνές διαμαρτυρίας που απευθύναμε μέχρι και πρόσφατα. Επιτέλους θα πρέπει να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής κάθε εγκληματικής ενέργειας. Δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η δημόσια περιουσία από αποθρασυμένα εγκληματικά στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους παρέχει η πλημμελής έως ανεπαρκής αστυνόμευση.

 Ο εφησυχασμός, η επανάπαυση ή η πλήρης αδράνεια και απουσία αστυνομικών δυνάμεων από τους δρόμους και τις γειτονιές του δήμου συμβάλλει στην αποθράσυνση των επίδοξων διαρρηκτών και ληστών που δεν διστάζουν ακόμη και υπό το φως της ημέρας, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και σημεία, να εκτελέσουν τα σχέδια τους.

Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας και να πράξει επιτέλους το καθήκον της στο βαθμό που απαιτείται από τις συνθήκες. Δεν μπορεί να επεμβαίνει μόνο κατασταλτικά, αλλά κυρίως έγκαιρα ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας που θα αποτρέπει οποιοδήποτε εγκληματικό σχέδιο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Τμημάτων Ασφαλείας που βρίσκονται στο δήμο μας. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι τα περιστατικά βίας πολλαπλασιάζονται, πεζές περιπολίες δεν πραγματοποιούνται, ενώ σπανιότατες είναι οι παρουσίες αστυνομικών με περιπολικό ή μοτοσικλέτα.

Είναι, λοιπόν, γενική η απαίτηση των συνδημοτών μας οι υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Οι συνδημότες μας δεν μπορούν πλέον να επιδείξουν καμιά ανοχή στην ανεπάρκεια της αστυνόμευσης και της ασφάλειάς τους''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: