Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι Βρετανοί Έφεδροι, μετά απο 100 και πλέον χρόνια, φρουρούν τους θησαυρούς της Βασίλισσας Ελισάβετ


Σχεδόν μετά απο έναν αιώνα, έφεδροι Βρετανοί στρατιώτες, στελέχοι του 3ου του Βασιλικού Ουαλικού Τάγματος εκτέλεσαν καθήκοντα βασιλικής φρουράς απο τις 30 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα οι έφεδροι Βρετανοί είχαν καθήκοντα φρουρού στο Βασιλικό θυσαυροφυλάκιο και στο παλάτι, αλλάς και την ημερήσια αλλαγή της φρουράς στο  Byward Tower καθώς και την τελετουργική προετοιμασία της τελετής των κλειδιών στον πύργο του Λονδίνου, μιας τελετής που λαμβάνει χώρα κάθε βράδυ εδώ και 700 χρόνια καθώς εκεί φυλάσσονται πολλά πολύτιμα βασιλικά στολίδια.

«Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για το Ουαλικό Βασιλικό Σύνταγμα με το 3ο Τάγμα να αναλαμβάνει καθήκοντα φρουράς στον Πύργο του Λονδίνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έφεδρος στρατιώτης του βρετανικού στρατού έχει αναλάβει ένα τέτοιο καθήκον, το οποίο περιλαμβάνει την φύλαξη του Στέμματος.

Αυτό δεν είναι ένα καθήκον το οποίο λάμβανε κάποιος Έφεδρος στο παρελθόν αλλά όπως είμαστε τώρα  θεωρήσαμε καλή ιδέα να δώσουμε την δυνατότητα και σε εφέδρους να εκτελούν αυτό το καθήκον. Χρειάστηκε πραγματικά μεγάλη αφοσίωση και σκληρή δουλειά απο τους Έφεδρους για να φτάσουν στα πρότυπα μιας τέτοιας ιδιαίτερης αλλα και τιμητικής υπηρεσίας αλλα το αποτέλεσμα τους δικαίωσε» ανέφερε στην δήλωσή του ο Διοικητής του 3ου Τάγματος Αντισυνταγματάρχης Rob Manuel.


«Είναι μια αγωνιώδη και απαιτητική κατάσταση. Έχω συνηθίσει να εργάζομαι σε εργοτάξια και να επισκευάζω στέγες αλλα αυτό είναι τόσο έξω από τα συνηθισμένα και ταυτόχρονα τιμή και ένα πραγματικό προνόμιο.

Έπρεπε να ολοκληρώσω μερικές δύσκολες εβδομάδες εκπαίδευσης και κατάρτισης ώστε να φτάσω τα υψηλά πρότυπα για αυτό το καθήκον. Είναι κάτι που όλοι μας που συμμετέχουμε σε αυτό όταν κοιτάξουμε πίσω θα το θυμάστε για πάντα.

Μπορεί κάποιος σε αυτή την θέση, πραγματικά, να πάρει μια δυνατή αίσθηση της ιστορίας και του κύρους αυτού του τόπου» αναφέρει απο την μεριά του ο δεκανέας Shane Symons, ένας απο τους Έφεδρους Φρουρούς της Βασίλισσας και ξυλουργός κατα την πολιτική του ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: