Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Το 1st Entourage West Street Art Fest έφερε μια στην επιφάνεια μια άλλη Ηλιούπολη


Μια παρέα νέων ανθρώπων με φαντασία, όρεξη και αχαλίνωτη τάση προς το διαφορετικό είχαν την έμπνευση να βάλουν το απαραίτητο λιθαράκι για μια «άλλη» Ηλιούπολη. Έτσι δημιουργήθηκε το 1st Entourage West Street Art Fest, απλά, όπως τα σχέδια από τα αγαπημένα τους graffiti, που από ένα χαρτί παίρνουν σάρκα και οστά σε έναν τοίχο και σβήνουν από τις πόλεις το γκρίζο.


Μπροστά από το «Ελιξίριο», στο γεμάτο ζωή στενάκι, απλώθηκαν μουσαμάδες, τα κόντρα πλακέ μπήκαν στη θέση τους και τα spray cans άρχισαν να κουνιούνται με τον χαρακτηριστικό ήχο. Και όλα αυτά υπό τους ήχους της μουσικής που ξεσήκωνε όποιον βρέθηκε εκεί την Κυριακή 14 Ιουνίου. Νέες και νέοι απ' όλη τη Θεσσαλονίκη, με αγάπη για την κουλτούρα του hip hop, του graffiti του parkour του break dance έδωσαν το παρόν και αγκάλιασαν το πρώτο Entourage West Street Art Fest.


«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στην Ηλιούπολη. Να δείξουμε ότι στα δυτικά της πόλης μας υπάρχει μια άλλη κουλτούρα, που έχει τη δική της ομορφιά. Κάπως έτσι προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός Φεστιβάλ Δρόμου, τόσο από εσωτερική μας ανάγκη να προβάλλουμε αυτήν μας την κουλτούρα γύρω από το χώρο που αγαπάμε, όσο και για να δείξουμε ότι σε αυτήν την κουλτούρα μπορεί να μπει και να την γνωρίσει οποιοσδήποτε χωρίς καμία διάκριση» ανέφερε ο Γιώργος που ήταν εκ των βασικών διοργανωτών της βραδιάς.


Το καλοκαιρινό κυριακάτικο βράδυ η γειτονιά αντηχούσε από τους ήχους της hip hop μουσικής και κάπου ανάμεσα στα bunny hop των  bmxάδων και τα jump over του parkour  ένα πράγμα ήταν σίγουρο: ότι ο δρόμος απέκτησε τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που με τη δημιουργικότητα των νέων παιδιών και τη στήριξη του Δήμου Παύλου Μελά φιλοδοξεί να είναι μόνο η αρχή για τις επόμενες που θα έρθουν και θα δείχνουν ότι η τέχνη και η διασκέδαση μπορεί να έχουν πολλά πρόσωπα: από τα πιο συντηρητικά μέχρι τα πιο ευφάνταστα και εναλλακτικά.

Ραντεβού του χρόνου, με το δεύτερο Entourage West Street Art Fest. Που αλλού; Στο δρόμο...








για περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: