Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ασκήσεις «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15» και «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ παρακολούθησε την Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15» που πραγματοποιήθηκε σε νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και την Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Αιγαίο.


Αναλυτικά, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης παρακολούθησε, από αεροσκάφος Erieye EMB-145H (ΑΣΕΠΕ), συνοδεύοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, την άσκηση "Πυρπολητής 3/15".


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την 135 Σμηναρχία Μάχης, στη Σκύρο, όπου παρακολούθησαν, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την 4η φάση της άσκησης, η οποία περιελάμβανε επιχείρηση Έρευνας - Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue - CSAR), στην οποία συμμετείχαν αεροσκάφη F-16, ελικόπτερο Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης.


Ενώ στην συνέχεια ο κ. Καμένος επιβιβάστηκε στην Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» όπου παρακολούθησε την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15». Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας των μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.


Η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ 15’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν επίσης ειδικές δυνάμεις και έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, καθώς και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: