Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Παρουσία Πάνου Καμμένου στις Επετειακές Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στο Σούλι


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σούλι. Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών και κατάθεση στεφάνου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι ότι αυτός εδώ ο λαός, ο οποίος στη διάρκεια της ιστορίας του δέχτηκε πολλές φορές επιθέσεις, δεν μπορεί να μείνει σκλαβωμένος. Η εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας δεν παραδίδεται. Τα χώματα εδώ είναι ποτισμένα με αίμα και με αγώνες ανθρώπων που δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της πατρίδας. Και όταν ήρθε η ώρα, την ύστατη στιγμή, απέδειξαν ότι προτιμούν το θάνατο από τη σκλαβιά.

Αυτό ισχύει και σήμερα, όταν πλέον με οικονομικούς τρόπους και όχι με όπλα προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να παραδώσουμε την Ελλάδα, την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θέλει τη συνεργασία με όλους, αλλά η Ελλάδα δεν παραδίδει την εθνική της κυριαρχία και κυρίως δεν παραδίδει την αξιοπρέπειά της. Αν έχουν στόχο να παραδώσουμε την αξιοπρέπειά μας με ανταλλάγματα έχουν χτυπήσει πόρτα σε λάθος λαό και σε λάθος χώρα. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα ξαναπεί όταν χρειαστεί το μεγάλο «όχι».


Η Κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον στα όρια της λαϊκής εντολής με τη λύση που έχει προτείνει προς τους δανειστές. Αυτή είναι και η τελευταία μας λέξη. Αν θα το κάνουν Κούγκι, θα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό και καλώ το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, να είμαστε μαζί σε αυτή την τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή».

Επίσης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Καμένος προανήγγειλε την παναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο κ. Καμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ « Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή»


Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».

Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. «Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: