Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Η Κική και τα ψάρια στο διάστημα» και «Το χαμένο σκυλάκι» κέρδισαν βραβεία στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παραμυθιού


Εξαιρετικοί "παραμυθάδες" αποδεικνύονται τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Πολίχνης καθώς ανάμεσα σε πολλά σχολεία κέρδισαν βραβεία για το 8ο Νηπιαγωγείο και το 1ο Δημοτικό Πολίχνης στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παραμυθιού. Ο διαγωνισμός είχε θέμα «Ας πλέξουμε ένα καλάθι γεμάτο παραμύθια!» και πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Θεματικού Δικτύου «Παραμυθία». 

Μάλιστα, τα παραμύθια που υποβλήθηκαν εξετάσθηκαν με διαδικασίες  «τυφλής» κρίσης από επιτροπή που στελέχωσαν Σχολικές Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων θα αποδοθεί Έπαινος, ενώ τα  παραμύθια που διακρίθηκαν θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.  


Σε ότι αφορά στα δικά μας σχολεία, το 8ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης απέσπασε την πρώτη θέση με το παραμύθι «Η Κική και τα ψάρια στο διάστημα», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κυριακή Τζιτζίκα

Στην Α΄και Β΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου την πρώτη θέση απέσπασε και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης με τίτλο «Το χαμένο σκυλάκι» της Α1 τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Παράσογλου  Δέσποινα. Μάλιστα, το παραμύθι τους σε λίγο καιρό θα μπει στο ψηφιακό βιβλίο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης, ενώ έχει ηχογραφηθεί κι έχει ακουστεί απ΄το διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European school radio.


Δεν υπάρχουν σχόλια: