Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η Milan του Mihajlovic σε επανεγκατάσταση

του Δημήτρη Βαρσάνη


Το χειρότερο κρυμμένο μυστικό στο ποδόσφαιρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα τη Τρίτη με τη Milan να απολύει τον Filippo Inzaghi μετά από μια μόλις σεζόν στο πάγκο της.

Ενώ ο Pippo θα ψάξει τώρα για μια νέα περιπέτεια, ο διάδοχος του έχει πολλά να σκεφτεί από τη στιγμή που προσλήφθηκε. Μετά από τις εμπειρίες του στις Bologna, Catania και Fiorentina αλλά πιο πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα στη Sampdoria, ο Mihajlovic φέρνει κάτι καινούργιο στο τραπέζι, από το οποίο έλειπε από τους προκατόχους του: εμπειρία.

Ο 46άχρονος τεχνικός έχει ακόμα πολλά να αποδείξει πριν αυτός να μπορεί να θεωρηθεί ως μια έξυπνη επιλογή και υπάρχουν ορισμένα σενάρια και περιοχές όπου θα αποφασιστεί αν θα είναι επιτυχής.


Άμυνα
Μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της ομάδας της Milan κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών ήταν η άμυνα της.
Η  ποιότητα του προσωπικού δεν ήταν αρκετά καλή και υπήρξε μια συνεπής έλλειψη οργάνωσης, συγκέντρωσης και της γενικότερης πειθαρχίας. Ο Mihajlovic είναι απίθανο να επιτρέψει να συνεχίζουν να κυριαρχούν αυτοί οι τρεις παράγοντες, καθώς σε όλες τις ομάδες του έχει δώσει ύψιστη προσοχή σε αυτούς τους τομείς.
Μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες της Serie A δέχτηκαν λιγότερα γκολ από τη Sampdoria τη χρονιά που μας πέρασε, και αν μπορέσει να φέρει το ίδιο επίπεδο δέσμευσης και συγκέντρωσης στη Milan θα είναι δύσκολο να νικηθεί. Ωστόσο θα πρέπει να λειτουργήσει καλά με τον Adriano Galliani για να φέρει τις σωστές ενισχύσεις, δεδομένου ότι το τωρινό γκρουπ στη διάθεση του δεν είναι αρκετά καλό.


Πιο δυναμικό κέντρο
Η Milan ήταν πολύ προβλέψιμη τα τελευταία χρόνια και η μεσαία της γραμμή συχνά δυσκολευόταν να δημιουργεί ευκαιρίες.
Αυτό οδήγησε σε θέματα και στις δύο άκρες του γηπέδου, δεδομένου ότι πολύ συχνά διαπιστώθηκε να χάνει τη μάχη στο κέντρο με ένα τρίο μαχητών αλλά περιορισμένων ικανοτήτων ατόμων. Ο Mihajlovic μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμεί στην ανοικτή χρήση τους όμως πρέπει να βρει έναν συνδυασμό ποδοσφαιριστών που προσφέρουν προστασία για την άμυνα, αλλά και την ικανότητα να δημιουργούν και να φέρνουν τη μπάλα για να βοηθούν αποτελεσματικά το παιχνίδι τους.


Να πάρει το καλύτερο από τον El Shaarawy
Ο Ιταλός Διεθνής δεν ήταν σε θέση να βρει τη καλύτερη του φόρμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών καθώς είχε ένα συνδυασμό τραυματισμών και απώλειας εμπιστοσύνης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν ο 22άχρονος είναι στα καλά του είναι μια πραγματική απειλή για τους αντίπαλους αμυντικούς και εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα ένα από τα επικίνδυνα όπλα που διαθέτουν οι “Rossoneri”.
Βοηθώντας τον να ευδοκιμήσει στην ενδεκάδα του θα είναι μια μεγάλη ώθηση για τον Mihajlovic στη προσπάθεια της επιτυχίας του στο San Siro, καθιστώντας έτσι τον Stephan El Shaarawy προτεραιότητα σε μια σοφή κίνηση.


Να βρει το καλύτερο σχηματισμό 
Με τόση φημολογία που επικρατεί γύρω από το Μιλάνο με κινήσεις για παίκτες από όλη την Ευρώπη, είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιο είναι το πλάνο τους για την επιθετική γραμμή.
Από τον Jackson Martinez στον Zlatan Ibrahimovic, υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να προσθέσουν πάρα πολλούς παίκτες στην επίθεση ενώ θα παραμελούν άλλες θέσεις. Ο Mihajlovic θα πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία και σχηματισμό, αλλιώς κινδυνεύει να επιβλέπει μια ομάδα που θα συνεχίζει να στερείται από κατεύθυνση, οργάνωση και ένα σαφές στυλ παιχνιδιού.


Η σιγουριά ότι η Milan θα κερδίζει με στυλ
Όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες από τις προηγούμενες ομάδες του Mihajlovic θα ξέρουν τι να περιμένουν από τον Σέρβο προπονητή. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να επιτρέψει στη Milan να εκφραστεί και να παίξει με κάποια ελευθερία.
Η πρόσληψη του δείχνει ότι οι “Rossoneri” είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα προκειμένου να πάρουν τα αποτελέσματα, αλλά ο Silvio Berlusconi πάντα επιμένει ότι η ομάδα του θέλει να κερδίζει με στυλ. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα όμως αν η Milan βρει ένα τρόπο για να κερδίζει πρέπει να βασιστεί σε αυτή την άποψη, και όχι μόνο να μαζεύει τους τρεις βαθμούς με όποιον τρόπο μπορεί.
Τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά το πιο σημαντικό πράγμα όμως ο τρόπος με τον οποίο παίζει μια ομάδα, συχνά δίνει ή “σπάει” την υποστήριξη στον προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: