Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Θα παραμείνει στην θέση του το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ


Μετά απο χρόνια συζητήσεων (δείτε εδω) το κοινοβούλιο της Αυστρίας αποφάσισε δια νόμου να επιτρέψει την οικονομική εκμετάλλευση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1889 απο τις τοπικές αρχές του Braunau am Inn.

Οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να αποζημιώσουν τον σημερινό ιδιοκτήτη Gerlinde Pommer, οποίος αρνιόταν να το μεταπωλήσει ή να κάνει ανακαινίσεις. Ακόμα η αυστριακή κυβέρνηση δεν εχει αποφασίσει ως τη θα το χρησιμοποιήσει πάντως θα προσπαθήσει να μην γίνει χώρος λατρείας των νεοναζί.

Να σημειωθεί πως το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ ήταν για χρόνια χώρος που δραστηριόταν μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για άτομα με αναπηρία η οποία αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει οταν ο κ. Pommer αρνήθηκε να προχωρήσει σε ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις του κτιρίου.

Το μέλλον του κτίριο ήταν για πολύ καιρό μέρος αντιπαραθεσεων της τοπικής κοινωνίας με πλήθος επιστημών να αρνούνται να δεχτούν την κατεδάφισή του, την οποία μάλιστα πρότεινε ο υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας, Wolfgang Sobotka, καθώς το θεωρούν μερος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αυστρίας. Απο την άλλη, οι κάτοικοι τονίζουν και φοβούνται οτι το μέρος αν δεν αποφασίσει γρήγορα η κυβέρνηση τη σκοπεύει να το κανει θα γίνει τόπος λατρείας νεοναζιστικών ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: