Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: FC Tom Tomsk


Δημήτρης Βαρσάνης


Στην Ελλάδα αρχίζουμε πραγματικά να νιώθουμε κάπως το κρύο του χειμώνα. Όμως όταν κοιτάς ομάδες όπως η FC Tom Tomsk καθίσταται σαφές ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τίποτα.  

Η ομάδα αγωνίζεται στη σιβηρική πόλη του Τομσκ στη Ρωσία όπου η θερμοκρασία σήμερα είναι τόσο κρύο που δεν μπορείς καν να παίξεις ποδόσφαιρο. Το Ρωσικό ποδόσφαιρο διανύει το χειμερινό διάλλειμμα, λόγω των σκληρών συνθηκών τη περίοδο Δεκεμβρίου-Μαρτίου και η πόλη του Τομσκ βιώνει μερικές από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες.

Στις αρχές του Νοέμβρη του 2016 οι χειμερινές συνθήκες χτύπησαν δυνατά στη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι η Tom Tomsk αγωνίστηκε κόντρα στη Spartak Moscow σε θερμοκρασίά -15 βαθμούς Κελσίου στο Stadio Trud στο Τομσκ. Η έλλειψη υπόγειας θέρμανσης στο γήπεδο συνέβαλε σε ένα σκληρό 90λεπτο για τους παίκτες και τους οπαδούς, με τους σημερινούς πρωτοπόρους τους πρωταθλήματος να επικρατούν τελικά με 1-0 παρά την αξιοπρεπής απόδοση από τους γηπεδούχους.


Το σήμα του συλλόγου εμφανίζει τη λατινική φράση "sui generis", το οποίο μεταφράζεται σε "δικό του, δικό της ή δικό τους " ανάλογα πώς προτιμάτε. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς να παίζει ποδόσφαιρο σε θερμοκρασίες -15 C °, όταν το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σχεδιασμένο να αντέχει, πόσο μάλλον να κλωτσά μια μπάλα γύρω από ένα παγωμένο γήπεδο.  


Η FC Tom Tomsk βρίσκεται σήμερα στη τελευταία θέση της Ρώσικης Premier League, όπου ανέβηκε το 2005. Με την άνοδο στη θερμοκρασία να μην απέχει μακριά, στη Tom Tomsk θα πρέπει να ελπίζουν ότι οι τύχες τους θα αλλάζουν όταν επιστρέψει το ποδόσφαιρο την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: