Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Manchester United: Καιρός να φύγει ο Schneiderlin για να αναβιώσει ξανά τη καριέρα του


Δημήτρης Βαρσάνης

Η σταδιοδρομία του Morgan Schneiderlin είναι αρκετά συναρπαστική ξεκινώντας από την RC Strasbourg όπου ανήλθε μέσα από τις τάξεις της για να κάνει τελικά το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2006.



Παρόλο που πραγματοποίησε μόνο τέσσερις εμφανίσεις, ο Morgan κράτησε το κεφάλι του χαμηλά, προπονήθηκε σκληρά και πωλήθηκε τελικά λίγο πριν από τον υποβιβασμό της Strasbourg στη Ligue 2. Ανεξαιρέτως ότι ήταν αρκετά άγνωστος, πολλές ομάδες ήθελαν τον Schneiderlin εκείνη την εποχή, με τον ίδιο να επιλέγει τη Southampton για 1.2 εκατομμύρια ευρώ με το σύλλογο να αγωνίζεται στη Championship.



Δυστυχώς η Southampton υποβιβάστηκε την επόμενη χρονιά και ο Schneiderlin βρισκόταν στα πρόθυρα του να φύγει όμως ο προπονητής των "Αγίων" εκείνη τη χρονική στιγμή Mark Wott έπεισε τον Γάλλο να μείνει λέγοντας:"Ήταν απελπισμένος για να φύγει όταν πέσαμε στη League One το 2009 και του είπα ότι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να του συμβεί. Διέθετε τη τεχνικη, την ικανότητα, και τη στάση, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να γίνει πιο δυνατός και αθλητικός. Παίρνεις 40, 50 παιχνίδια στη League One και αποκομίζεις το όφελος. Η Southampton θα επανέλθει και θα υπάρχει πάντα ένας σύλλογος που θα θέλει να σε εντάξει στο δυναμικό του ".



Η Southampton επέστρεψε στην Premier League τη σεζόν 2012-13 με τon Morgan na παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου του στη Southampton, ο Schneiderlin διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα μετά την άνοδο της στην Premier League και οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν πολλούς μνηστήρες.

Επιλέγοντας να παίξει στο Μάντσεστερ άφησε μια σειρά από άλλες ομάδες να εξακολουθούν να ψάχνουν για αντικαταστάτη του, ιδίως η Arsenal που ήταν σε απελπιστική ανάγκη για ένα αμυντικό χαφ ο οποίος θα είναι σε θέση να προστατεύει την αμυντική τετράδα.



Για πολλές χρονιές, η Manchester United βρισκόταν στην μεταγραφική αγορά για να πάρει ένα μέσο και ξόδεψε 150 εκατομμύρια λίρες για αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ο Schneiderlin θεωρήθηκε ο κατάλληλος αντικαταστάτης του γηρασμένου Michael Carrick. Μέχρι στιγμής, αυτή τη σεζόν έχει πάρει μόνο 30 λεπτά καθαρού χρόνου. Στα χαρτιά ο Schneiderlin θα έπρεπε να ήταν ένας τέλειος συνεργάτης του Pogba για να εκφράσει τον εαυτό του, αλλά χωρίς να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία για την έλλειψη συμμετοχών του Schneiderlin. Απλώς για ένα περίεργο λόγο ο Mourinho δεν έχει πειστεί ακόμα.



Οι αποφάσεις του Mourinho στη United είναι αμφίβολες να πούμε το λιγότερο, με το Πορτογάλο να προτιμά το Fellaini αντί του Schneiderlin ενώ απέκλεισε τον Bastian Schweinsteiger συνολικά από την ομάδα. Ο Schneiderlin πιθανότατα να κατευθυνθεί αλλού σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την καριέρα του, ενώ ο Mourinho δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να ακούσει προσφορές για το Γάλλο που είναι δυσαρεστημένος από την έλλειψη συμμετοχών κάτω από το νέο τεχνικό. Σίγουρα δεν λείπει το ενδιαφέρον από ομάδες για να τον αποκτήσουν. Η West Ham και η Tottenham ενδιαφέρονται και οι δύο όμως φαίνεται ότι η Everton είναι το φαβορί να υπογράψει τον 25χρονο χαφ.



Με το υπάρχον ρόστερ της Everton η προσθήκη του Schneiderlin θα ήταν μια κάποια αναβάθμιση και ενδεχομένως να είναι το κομμάτι που λείπει για να ανυψώσει τα "ζαχαρωτά" στις θέσεις του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: