Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Όταν ο Bashar συνάντησε τον Terminator


Την πρώτη του επίσκεψη στην ρωσική βάση της Λαττάκειας πραγματοποίησε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ - Αλ - Άσσαντ την Τρίτη 27/6/2017. Κατα την επίσκεψή του ο Σύρος Πρόεδρος, συνοδευόμενος απο τον διοικητή της βάσηςμ στρατηγό Valery Gerasimov, είδε ο ίδιος τον οπλισμό που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και επίσης, μπήκε στο κοκπιτ ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi Su-35. Επιπλέον, ίσως για πρώτη φορά, έκανε την εμφάνισή του σε εμπόλεμη ζώνη το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού αστικού περιβάλλοντος BMPT-72, το επονομαζόμενο ως Terminator 2.


H οικογένεια τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού αστικού περιβάλλοντος BMPT είναι κάτι επαναστατικό στον χώρο των τεθωρακισμένων. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και ουσιαστικά είναι ένα τανκ Τ-72 του οποίου έχει αφαιρεθεί ο πύργος και το πυροβόλο και εχει αντικατασταθεί με μια τετράδα εκτοξευτών πυραύλων 9M120 Ataka, μια συζυγία πολυβόλων 30 χιλιοστών  2A42, ένας πολλαπλός εκτοξευτής βομβίδων AG-17D και ένα πολυβόλο  PKTM.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια ρωσική εταιρεία UralVagonZavod Corporation οτι ο Terminator μπορεί να πλήξει και να εξολοθρεύσει μαι πλειάδα στόχων απο εχθρικά τάνκς μέχρι εχθρικά πεζοπόρα τμήματα, είτε με συνδρομή άλλων τεθωρακισμένων ή αυτόνομα.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα  ο Σύρος Πρόεδρος, μαζί με την οικογένειά του έχει ξεκινήσει επισκέψεις στην Βόρεια και βορειοδυτική Δαμασκό με ίσως πιο σημαντική την προσκυνηματική του επίσκεψη στην Hama, όπου και προσευχήθηκε, καθώς εκεί ξεκίνησε το ISIS στην Συρία αλλα και οι διάφορες αντικυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: