Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κίνα: Στην δημοσιότητα το πρωτότυπο τού νέου αμφίβιου οχήματος μάχης


Το Ινστιτούτο Έρευνας οχημάτων της Βόρειας Κίνας αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα κάποιες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο αμφίβιο όχημα μάχης πεζικού που θα δοθεί στις αμφίβιες δυνάμεις της Κίνας.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το νέο όχημα θα μπορεί να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες, θα ζυγίζει 5,5 τόνους και θα μπορεί να μεταφέρεται με εναέρια μέσα και να επιχειρεί σε ολα τα παράκτια περιβάλλοντα. Επίσης, οι τροχοί του θα μπορούν να παρεκκλίνουν κατα 70 μοίρες σε σχέση με το σασί με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίσταση που δέχεται κατα την διάρκεια οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες. Κατα την διάρκεια αμφίβιας κίνησης, οι τροχοί θα μπορούν να συγκλίνουν προς το σασί και το όχημα να πλέει με ένα σύστημα πρόωσης με το γκάζι και το φρένο να χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε συνθήκες οδήγησης στην στεριά.

Αυτό που δεν αποκαλύφθηκε απο τους Κινέζους κατασκευαστές είναι οι λεπτομερείς δυνατότητες του οχήματος σε θάλασσα και έδαφος, (θωράκιση, δυνατότητα εμπλοκής στόχων κατα την διάρκεια κίνησης σε έδαφος και πλεύσης κ.α.), η ταχύτητα πλεύσης, το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκεται το όχημα και το μέγεθος πλευσιμότητας του οχήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: