Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Paysandu Sport Club


Δημήτρης Βαρσάνης


Η Paysandu Sport Club είναι από τη πόλη Μπελέμ της Βραζιλίας στα βόρεια της χώρας, γνωστή από πολλούς ως η πύλη προς τον Αμαζόνιο ποταμό.  Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε στο σήμα της Paysandu Sport Club είναι το “φτερωτό πόδι”.


Το “φτερωτό πόδι” αναπαριστά το γεγονός ότι η Paysandu μπορεί να φτάσει ή να πετάει σε ύψη που άλλες ομάδες δεν μπορούν να ονειρευτούν να φτάσουν επειδή δεν έχουν φτερά και ότι μόνο ο ουρανός είναι το “ταβάνι” για αυτήν.  Στο σήμα της φανέλας εμφανίζονται επίσης δύο χρυσά αστέρια σε κάθε πλευρά που αντιπροσωπεύουν τις δύο φορές που η Paysandu κατέκτησε το πρωτάθλημα της Serie B της Βραζιλίας το 1991 και το 2001. Πάνω από το σήμα παρατηρείται επίσης συχνά η σημαία του βόρειου κράτους της Παρά πάνω από ένα μικρό τρόπαιο. Αυτό αντιπροσωπεύει το Copa Norte και το Copa dos Campeões που τα πήρε και τα δύο η Paysandu το 2002.

Αυτός ο διπλός θρίαμβος έδωσε την ευκαιρία στην  είσοδο του συλλόγου στο Copa Libertadores: ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά Παγκοσμίως που ισοδυναμεί στο Champions League της Νοτίου Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: