Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: A.F.C. Bournemouth


Δημήτρης Βαρσάνης

Αυτή την εβδομάδα στρέφουμε τη προσοχή μας στη Νότια ακτή της Αγγλίας και εστιαζόμαστε στην A.F.C. Bournemouth. Ο γραφικός παραθαλάσσιος σύλλογος είχε πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία που τη περιβάλλει, πιο πρόσφατα μέσω του ποδοσφαίρου που παίζει  το οποίο ενθάρρυνε ο σπουδαίος Eddie Howe.

Αφού ιδρύθηκε το 1880 έπρεπε να φτάσουμε στο 1972 για να ονομαστεί ο σύλλογος Bournemouth A.F.C έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως υπό τις μορφές της Boscombe St. Johns Institute F.C., της Boscombe F.C. και της Bournemouth and Boscombe A.F.C.

Μετά την απόλαυση κάποιας περιφερειακής επιτυχίας, ο σύλλογος μετακόμισε στο σημερινό του σπίτι - το οποίο είναι γνωστό μέχρι σήμερα ως Dean Court - από τον J. Cooper-Dean ο οποίος αρχικά τους μίσθωσε τη γη για να χτίσουν το στάδιο τους. Το ψευδώνυμο «Κεράσια» προέρχεται από τη τοποθεσία του εδάφους τους. Βρίσκεται δίπλα σε ένα κτήμα που ήταν διακοσμημένο με πολλά οπωροφόρα δέντρα - τα οποία ακολούθως ταιριάζουν με το κόκκινο στις φανέλες τους - και η ονομασία φαινόταν κατάλληλη.

Το σημερινό σήμα έχει τεθεί σε ισχύ από τότε που ο σύλλογος ξεκίνησε την αναδημιουργία του εμπορικού σήματος του το 1971. Η φιγούρα ενός άνδρα που κάνει κεφαλιά σε μια μπάλα είναι ο πρώην επιθετικός των “κερασιών” και πρώην εμπορικός διευθυντής Dick Dowsett ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας του συλλόγου .

Οι κόκκινες και μαύρες ρίγες αποδίδουν φόρο τιμής στις ομάδες που έπαιζαν με κόκκινες φανέλες και λευκά σορτς από τη δεκαετία του '30 έως τη δεκαετία του '60. Η Bournemouth ενσαρκώνει μια αληθινή ιστορία για τη φτώχεια της αγωνιζόμενη στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας μέχρι το 2010.

Ένα καθιερωμένο κλαμπ της πρώτης κατηγορίας, τα “ψαράκια” της Νότιας Ακτής ελπίζουν για μια μακροχρόνια παραμονή στην Premier League και μπορεί ακόμη και να ξεκινήσει και Ευρωπαϊκά όνειρα στη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: