Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σοβαρό επεισόδιο στην Εθνική Φρουρά


Περιστατικό ξυλοδαρμού εθνοφρουρού από τον διοικητή του σε στρατόπεδο στη Λεμεσό, έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στην Εθνική Φρουρά, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ιδίου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, ζητήθηκε απο έναν εθνοφρουρό να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους ζητούσε άδεια προκειμένου να μεταβεί στο εξωτερικό. Ο εθνοφρουρός, σύμφωνα με την καταγγελία, επέδειξε το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο. Ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του διοικητή του, ο οποίος του πήρε το κινητό και το πέταξε.

Στη συνέχεια, όταν ο εθνοφρουρός ζήτησε από τον διοικητή του να του εξηγήσει τους λόγους αντίδρασής του, αυτός, άρχισε να τον χαστουκίζει, ενώπιον άλλου αξιωματικού.

Ο μενόμενος διοικητής, σύμφωνα με την καταγγελία, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον εθνοφρουρό.

«Ήρθε ο ανθυπασπιστής του και με έπιασε από πίσω και σαν με έπιασε, ήρθε ο Διοικητής και άρχισε να με δέρνει στο κεφάλι, στο λαιμό, στο μάτι ξανά» υποστηρίζει ο στρατιώτης και συνέχισε «προσπάθησα να φύγω και μόλις βγήκα έξω με ακολούθησε και άρχισε και με κλωτσούσε».

Ο 18χρονος στρατιώτης, μεταφέρθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, φέροντας εκχυμώσεις στο αριστερό μάτι και τραύματα στο λαιμό και στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και άλλες εξετάσεις.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του εθνοφρουρού, με την μητέρα του να αναφέρει σε δηλώσεις της στην Κρατική τηλεόραση ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να του φέρεται με αυτό τον τρόπο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Επιτελάρχης του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Φυτιρής ο οποίος ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει διεταχθεί έρευνα από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: