Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Crystal Palace F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης

Η Crystal Palace F.C. έχει επιστρέψει στη Premier League από το 2013 και το κλαμπ χρονολογείται εδώ και 108 χρόνια στη ζωή. Το σήμα αυτού του κλαμπ του Λονδίνου έχει βελτιωθεί και τελειοποιηθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και ενσωμάτωσε τώρα δύο κρίσιμα στοιχεία για να δημιουργήσει μια εικονική αισθητική.



Πρώτα είναι ο αετός κάτι που εμπνεύστηκε από το δημοφιλή Πορτογαλικό σύλλογο S.L. Benfica. Αυτή η προσθήκη τη δεκαετία του '70 οδήγησε τη Crystal Palace να αλλάξει το ψευδώνυμό της από “υαλουργούς” σε “Αετούς”. Ένα ψευδώνυμο που ο σύλλογος συνεχίζει να κουβαλά μέχρι σήμερα. Το ίδιο το πουλί εμφανίζεται στις ημέρες του αγώνα με τη μορφή της Kayla, ενός αμερικανικού φαλακρού αετού με μια περίεργη ιστορία ζωής. Πολύ απίστευτα η μασκότ της Crystal Palace έχει επιζήσει από επιθέσεις από αντίπαλους οπαδούς και μάλιστα εμφανίστηκε και στο εξώφυλλο ενός άλμπουμ των Kings of Leon.



Το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο αυτού του σήματος είναι το κτίριο στο οποίο σκαρφαλώνει ο αετός. Αυτό το κτίριο ονομάστηκε ακριβώς “The Crystal Palace”. Μια γιγαντιαία αίθουσα εκθέσεως γυαλιού και σιδήρου αρχικά στο Hyde Park με σκοπό τη στέγαση της Μεγάλης Έκθεσης του 1851. Αυτή ήταν μια τεράστια επίδειξη του πολιτισμού και της βιομηχανίας που ήταν ένα δημοφιλές γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή. Η γιγαντιαία δομή καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε στο δήμο του Bromley όπου παρέμεινε μέχρι το 1936.

Αν και η δομή δεν υπάρχει πλέον σε φυσική μορφή ζει στο Selhurst Park μέσα από το σήμα της Crystal Palace Football Club

Δεν υπάρχουν σχόλια: