Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αμερικανός πεζοναύτης εμπλέκεται σε θανατηφόρο ατύχημα στην Οκινάβα της Ιαπωνίας


Τρείς φορές πάνω απο το κανονικό ήταν τα επίπεδα αλκοολ του 21χρονου Αμερικανού πεζοναύτη, Nicholas James-McLean, ο οποίος φέρεται ως υπάιτιος για το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Νάχα της Οκινάβα της Ιαπωνίας.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/11/2017, όταν ο 60χρονος οδηγός του μικρού ημιφορτηγού, Hidemasa Taira, πραγματοποιήσε κανονική δεξιά στροφή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, ξαφνικά και αναίτια, το στρατιωτικό φορτηγό βάρους 2 τόνων, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και χτύπησε πλαγιομετωπικά το λευκο ημιφορτηγο.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκαν ο Διοικητής των πεζοναυτών στην αμερικανική βάση της Οκινάβα, αντιστράτηγος Lawrence D. Nicholson ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενεις του άτυχου Ιάπωνα οδηγού. «Συλλέγουμε ακόμα στοιχεία και συνεργαζόμαστε με τις ιαπωνικές αρχές που ερευνούν το ατύχημα και τα αίτια του. Θα συνεργαστούμε με τους ερευνητές στο μέγιστο βαθμό. Διατηρούμε τα στελέχη των υπηρεσιών μας στα υψηλότερα πρότυπα συμπεριφοράς. Έχετε την υπόσχεσή μου ότι θα εργαστώ αυστηρά για να προσδιορίσω την αιτία του συμβάντος και να λάβω κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ξανασυμβεί αυτό το γεγονός » τόνισε στην τοποθέτησή του ο Αμερικανός διοιηκητής.

Την συγνώμη και τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιαπωνία, William F. Hagerty, προς το Ιαπωνικό υπουργείο εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια που αφορούν Αμερικανούς που σταθμεύουν στην Οκινάουα υπήρξαν από καιρό πηγή έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας. Περίπου τα μισά από τα περίπου 50.000 στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στην Ιαπωνία, υπηρετούν στην Οκινάουα.

Πέρυσι, ο Kenneth Franklin Shinzato, ένας πρώην πεζοναυτης που εργάστηκε σε στρατιωτική βάση ως πολιτικό προσωπικό, κατηγορήθηκε για βιασμό και δολοφονία μιας Ιαπωνέζας στην Οκινάουα. Η δίκη του ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: