Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η.Π.Α: Ο στρατός αρχίζει να διώχνει τους μετανάστες ( ; )


Μετανάστες στις Η.Π.Α, οι οποίοι υπηρετούν στα αρχικά στάδια της θητείας τους στον αμερικανικό στρατό, απολύονται πρόωρα χωρίς να τους δίνονται επαρκείς εξηγήσεις. Καταγγελίες αυτού του τύπου δημοσίευσε το ASSOCIATED PRESS την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρις στιγμής ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί είναι στα 40 περίπου άτομα (σύμφωνα με την Daily Mail). Οι μετανάστες στον αμερικανικό στρατό είναι μια πολύ παλιά ιστορία. Όμως, το 2002 η Προεδρία του George W Bush επέτρεψε σε μετανάστες μετά απο μία διαρκεί θητεία στον αμερικανικό στρατό, την παροχή αμερικανικής ιθαγένειας.

Η κυβέρνηση Ομπάμα στην συνέχεια επέκτεινε αυτό το μέτρο και στους νέους μετανάστες με μόνο περιορισμό ζητήματα ασφαλείας, κυρίως για τους μετανάστες που έχουν αυτους τους περιορισμούς. Τον περασμένο Οκτώμβριο, το αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο αμερικανικός στρατός θα παρέχει υπηκοότητα μόνο σε όσους νόμιμους μετανάστες υπηρετήσουν ένα χρόνο ή το λιγότερο 180 μέρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια αυτή την στιγμή το έχουν τα άτομα τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα την βασική εκπαίδευση, καθώς όπως φαίνεται το νομικό καθεστώς που τους καλύπτει είναι θολό.
Χαρακτηριστικές περιπώσεις αυτών των σιωπηρών εκκαθαρίσεων που πραγματοποιεί το αμερικανικό στράτευμα είναι η περίπτωση του Κινέζου Panshu Zhao και του Βραζιλιάνου εφέδρου Lucas Calixto.

Ο πρώτος, πτυχιούχος γεωγράφος, ο οποίος περίμενε με ανυπομονησία την εισαγωγή του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είδε με απογοήτευση τον περασμένο Απρίλιο την αίτησή του να απορρίπτεται. Ο Calixto απο την μεριά του, κατέθεσε μύνηση ενάντια στο αμερικανικό δημόσιο για την αποπομπή του, θεωρώντας την άδική.

Το θέμα είναι σε εξέλιξη με πολλούς να αναφέρουν οτι είναι ένα διοικητικό περιστατικό και όχι μια γενική και καθολική κατάσταση για όλο το στράτευμα των Η.Π.Α. Πληροφορίες για το άρθρο (ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: