Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ισραηλινοί κατέρριψαν ένα Sukhoi Su-22/24


Σήμερα, 24/7/2018, όπως μετέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, το Ισραήλ κατέρριψε εντός του ισραηλινού εναέριου χώρου ένα μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-22/24 της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, το αεροσκάφος διείσδυσε περίπου 1 μίλι εντός ισραηλινού εναέριου χώρου πριν καταρριφθεί μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων Patriot. Το συριακό μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη Συρία, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για το τι συνέβη με τον Σύριο πιλότο.

Τα ισραηλινά ραντάρ παρακολούθησαν την πορεία του μαχητικού πριν καταληφθεί. Το Sukhoi Su-22/24 αναχώρησε από την αεροπορική βάση T-4 στη Συρία και στη συνέχεια πέταξε προς το Ισραήλ με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό συνέβη μετά από ώρες αυξημένων εσωτερικών συγκρούσεων στη Συρία και αύξησης της δραστηριότητας της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.

«Έχουμε προειδοποιήσει μέσω διαφόρων καναλιών, σε διάφορες γλώσσες, πολλές φορές την ημέρα για να αποφύγουμε τυχόν παρανοήσεις ή παραβιάσεις του ισραηλινού εναέριου χώρου. Συνεχίσαμε να παρέχουμε μηνύματα μέσω διαφόρων καναλιών, μεταξύ άλλων μέσω του ΟΗΕ, του UNDOF, ότι δεν θα ανεχτούμε καμία παραβίαση της Συμφωνίας Διαχωρισμού Δυνάμεων του 1974. Θεωρούμε το καθεστώς της Συρίας υπεύθυνο για τυχόν παραβιάσεις που προέρχονται από τη συριακή πλευρά», δήλωσε ο υπολοχαγός Colonel Jonathan Conricus, επικεφαλής του κλάδου Διεθνών ΜΜΕ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος τα αεροσκάφη από τη Συρία έχουν διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Στις 13 Ιουλίου, ένα Συριακό UAV καταρρίφθηκε από έναν πυραύλο Patriot αφού πετούσε στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Νωρίτερα φέτος, στις 10 Φεβρουαρίου, ο IDF παρακολούθησε ένα ιρανικό UAV, το οποίο ξεκίνησε από τη Συρία. Σε απάντηση, ο IDF έπληξε αρκετούς Συριακούς Πολεμικούς Δρόμους και ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία. Ενώ ο IDF έπληξε αυτούς τους στόχους, η πολεμική αεροπορία της Συρίας πυροβόλησε πολλούς πυραύλους και χτύπησε ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία F-16, τραυματίζοντας σοβαρά τον πιλότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: