Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι διακεκριμένοι βετεράνοι πολέμου πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες από τους κοινούς στρατιώτες



Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Southampton, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior,  οι γυναίκες προσελκύονται περισσότερο από τους διακεκριμένους ήρωες πολέμου παρά από άλλους άνδρες που παρουσιάζουν ηρωικές ιδιότητες, όπως οι συνηθισμένοι στρατιώτες, οι αθλητές ή οι πρώτοι ανταποκριτές δυστυχημάτων ή καταστροφών.

Κατα την μελέτη, οι ερευνητές έδειξαν σε 92 γυναίκες διάφορα ανδρικά προφίλ, τα οποία συνόδευαν με διάφορα επίπεδα ηρωισμού σε διάφορα επίπεδα και ανάλογα τις συνθήκες εργασίας, πχ  τομείς όπως οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός και ο πόλεμος. Έπειτα ακολουθούσαν μια σειρά ερωτήσεων για να βρουν το επίπεδο έλξης τους στα προφίλ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να προσελκύονται από έναν στρατιώτη εάν είχε λάβει ένα μετάλλιο για ανδρεία στη μάχη. Για έναν στρατιώτη που δεν είχε διακριθεί για την γενναιότητα του γενναιότητα, ανεξαρτήτως αν είχε υπηρετήσει σε ζώνη πολέμου ή παρέμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν φαίνεται, παρά την επαγγελματική του θέση, να επηρεάζει αυτό θετικά την ελκυστικότητά του στις γυναίκες. Επίσης, ο ηρωισμός σε άλλους τομείς εκτός του πολέμου δεν επηρέασε το επίπεδο ελκυστικότητας των ανδρών.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα συμφωνούν με μια παλαιότερη ολλανδική μελέτη στην οποία εξέτασαν το επίπεδο ελκυστικότητας ανάμεσα σε 159 γυναίκες και 181 άνδρες, βάση της γενναιότητας ανδρών και γυναικών.

Όπως και στην προηγούμενη μελέτη, οι γυναίκες προσελκύονταν περισσότερο από άνδρες που έδειχναν ανδρεία σε μάχες, ενώ ο ηρωισμός κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής δεν επηρέασε την ελκυστικότητα των γυναικών για έναν άνδρα. Οι άνδρες, ωστόσο, βρήκαν  τις ηρωικές γυναίκες λιγότερο ελκυστικές από τις μη ηρωικές γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν ο ηρωισμός συνέβη στις μάχες ή στις ζώνες φυσικών καταστροφών.

Την ομάδα των ερευνητών την αποτελούσαν ερευνητές από το University of Southampton, UK, το University of Giessen της Γερμανίας, το Technical University του Μονάχου, Γερμανία και του VU University από το Άμστερνταμ, Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: