Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το σήμα της εβδομάδας: Tottenham Hotspur F.C.


Δημήτρης Βαρσάνης


Η όλη αρχή αυτής της ομάδας άρχισε στην πραγματικότητα με έναν Harry. Όχι, το Harry Kane ούτε το Harry Redknapp. 



Η Tottenham Hotspur ιδρύθηκε το 1882 ως Hotspur F.C., το οποίο πήρε το όνομά του από τον Harry Hotspur. Διαφορετικά γνωστός ως Henry Percy, ήταν ένας Άγγλος ευγενής του Μεσαίωνα που οδήγησε σε εξεγέρσεις εναντίον του βασιλιά Henry IV. Πέθανε στη μάχη του Σριούσμπερι στις αρχές του 15ου αιώνα όμως η επιρροή του σε μια ποδοσφαιρική ομάδα τρεις αιώνες αργότερα δεν μπορεί να αγνοηθεί.



Ο Hotspur ήταν φημισμένος για τις ιπποδρομίες και τις κοκορομαχίες που διοργάνωνε και κάτι που ταιριάζει και με το σήμα. Αυτή η παράδοση παγιώθηκε το 1909, όταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής εν ονόματι William James Scott έφτιαξε ένα μπρούτζινο μέταλλο ενός κόκορα στεκόμενος πάνω σε μια μπάλα ποδοσφαίρου για να τοποθετηθεί στη κορυφή της West Stand. Η πρώτη επανάληψη του σήματος ενός κόκορα θα έρθει αργότερα το 1921.

Η τρέχουσα έκδοση του σήματος της Tottenham Hotspur είναι ένα σχέδιο που έχει αποσυρθεί από τις προηγούμενες επαναλήψεις, αλλά από την στιγμή της εισαγωγής του τα “σπιρούνια” έχουν απολαύσει τη μετάβαση σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: