Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Που έχουν χαθεί οι γυναίκες πεζοναύτες;




Παρά το γεγονός ότι όλες οι ειδικότητες είναι πλέον ανοιχτές για όλες τις γυναίκες, εντούτοις, οι γυναίκες δεν επιλέγουν τις μάχιμες και πρώτης γραμμής ειδικότητες. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις 92 γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί σε μάχιμες θέσεις όλο αυτό το καιρό.

Να σημειωθεί πως καμία γυναίκα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις θέσεις του δύτη μάχης, ή του ελεύθερου σκοπευτή. Ενώ μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία γυναίκα αξιωματικός διοικητής διμοιρίας σε όλο το Σώμα.

Αυτή η εικόνα δεν είναι η αναμενόμενη που σκόπευαν οι Επιτελείς των Πεζοναυτών, οι οποίοι ήθελαν να καταφέρουν να φτάσουν την συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις ειδικότητες στο 10% μέχρι το τέλος του έτους. Πολλοί αναφέρουν ότι ο λόγος αυτής της γυναικείας αποχής από τις μάχιμες θέσεις είναι η προσπάθεια του Σώματος να εξαιρεθεί στις αρχές απο το μέτρο της μαζικής απελευθέρωσης των θέσεων σε άνδρες και γυναίκες, πράγμα το οποίο όπως επισημαίνουν μερικοί, δείχνουν μία εικόνα ότι οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες στο Σώμα.



Επίσης, μερικοί αναφέρουν ότι η έντονη συναδελφοσύνη μεταξύ των ανδρών Πεζοναυτών αλλά και η φιλολογία περί ευνοϊκής μεταχείρισης των γυναικών έναντι των ανδρών συναδέλφους τους, κατα την διάρκεια των προκατατακτήριων δοκιμασιών έχει οδηγήσει σε μία ιδιότυπη απομόνωση τις γυναίκες εντός του Σώματος ή οποία πολλές φορές έχει οδηγήσει σε σεξιστικά σχόλια όπως και το σκάνδαλο Marines Unite, όπου σε μια σελίδα του facebook εν ενεργεία πεζοναύτες και πολίτες σχολίαζαν επιτιμητικά γυναίκες πεζοναύτες..

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Σώματος δεν σταματάει να προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά των γυναικών με διαφημιστικές καμπάνιες, όπως το «Battle Up», όπου στοχεύουν στο γυναικείο κοινό.

Αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: