Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

«Απολυόμαστε χωρίς όμως να αποστρατευόμαστε»: Τι πιστεύει και τι θυμάται από την θητεία του ένας οπλίτης της XX ΤΘΤ της Εθνικής Φρουράς



«Απολυόμαστε χωρίς όμως να αποστρατευόμαστε, αφού θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις Μονάδες μας, είτε αμέσως μετά την απόλυση μας είτε με το πέρας των σπουδών μας.

Αυτή την ώρα έρχεται στη μνήμη μου η πρώτη μου μέρα στο στρατόπεδο αυτό. Ανησυχία για το άγνωστο, ίσως και φόβος, αβεβαιότητα, άγχος ίσως και απόγνωση. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά τα συναισθήματα ήταν αποτέλεσμα, ουσιαστικά ενός και μόνο λόγου. Έλλειψη αυτοπεποίθησης . Μια φυσιολογική αντίδραση ενός νέου που καλείται στην ηλικία των 18 ετών να αναλάβει καθήκοντα πέρα και πάνω από το συνηθισμένα, από αυτά που είχε μάθει στο σχολείο και στο σπίτι του.

Τώρα αυτό το συναίσθημα για μένα και είμαι σίγουρος για όλους τους οπλίτες της σειράς μου δεν υπάρχει. Νιώθουμε δυνατοί, πιο ώριμοι, έτοιμοι για το στίβο της ζωής. Έχουμε καταφέρει πράγματα που λίγοι τολμούν να κάνουν και λιγότεροι να επιτύχουν. Είμαστε χειριστές τεχνολογικά προηγμένων οπλικών συστημάτων. Δοκιμαστήκαμε στα πεδία ασκήσεων ημέρα και νύχτα, σε ζέστη και κρύο. Αντέξαμε στις δυσκολίες και βλέπουμε τη ζωή με ρεαλισμό.

Μαζέψαμε εμπειρίες και όταν σε λίγες ημέρες το Στρατόπεδο θα αποτελεί παρελθόν θα θυμάμαι τους ανθρώπους με τους οποίους ξενυχτήσαμε στην σκοπιά, στην άσκηση, στα πεδία βολής και θα νιώθω ότι μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι: ναι, εμείς η 2017Β ΕΣΣΟ της Εικοστής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, κάναμε το καθήκον μας προς την πατρίδα».

Αυτά τόνισε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ένας απολυόμενος οπλίτης, της 2017 ΕΣΣΟ, της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο  της ολοκλήρωσης της θητείας των Εθνοφρουρών της 2017 ΕΣΣΟ και της υποδοχής της 2018 ΕΣΣΟ, όπου και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και τελετές στους Σχηματισμούς και τις Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.


  Στην έδρα της ΧΧ ΤΘΤ κατά τη διάρκεια της εν λόγω τελετή, η οποία αποτελεί πλέον παράδοση για την Ταξιαρχία, οι απολυόμενοι οπλίτες παραδίδουν το λάβαρο της Ταξιαρχίας και συμβολικά τα άρματα μάχης των Μονάδων της στους νεότερους συναδέλφους τους, προτρέποντας αυτούς να μεριμνούν για την επιχειρησιακή τους λειτουργικότητα, να εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίησή τους όντας σε ετοιμότητα για ανάληψη αποστολής όταν απαιτηθεί.

Μάλιστα, ο ίδιος οπλίτης απευθυνόμενος στους «νέους τόνισε ότι: «σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και αντοχή για να επιτύχετε στο έργο σας για το καλό των Μονάδων και της πατρίδας.
Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε και όταν του χρόνου έρθει και η δική σας σειρά να αποχαιρετήσετε την Εθνική Φρουρά θα μπορείτε να το κάνετε με ήθος και αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στους τεθωρακισμένους».

Από μέρους τους οι νέοι οπλίτες αφού παραλάβουν τα άρματα δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν το έργο των παλαιοτέρων συναδέλφων τους με ζήλο και ενθουσιασμό.

 Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας με την Ημερησία του Διαταγή συνεχάρη τους απολυόμενους οπλίτες για την προσφορά τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο στίβο της ζωής που ανοίγεται μπροστά τους.

Ολόκληρη την ομιλία του οπλίτη μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: