Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αθόρυβος όλμος για τις ρωσικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων



Οι ρωσικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων προσθέτουν ένα νέο σιωπηλό αλλά θανατηφόρο όπλο στο οπλοστάσιό τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του Jane's 360, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αποκτήσει ένα νέο αθόρυβο όλμο για τα στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Η έκθεση του Τζέιν, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης οπλικών συστημάτων του Ρωσικού Στρατού το 2018 στα τέλη Αυγούστου, δείχνει ότι οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πάρουν τα χέρια τους δεκάδες αθόρυβους όλμους  2B25 των  82mm σχεδιασμένη από το Ινστιτούτο Burevestnik, τους ερχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίπεδο θορύβου του 2B25 δεν ξεπερνά αυτό ενός Kalashnikov που είναι εφοδιασμένο με το σιγαστήρα PBS-1", ενώ το ίδιο το σύστημα δεν παράγει σχεδόν κανένα οπτικό ίχνος. Το 2Β25 ζυγίζει περίπου 13 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί σε ένα μόνο σακίδιο από τον χειριστή του. Τα πυρομαχικά του περιλαμβάνουν τέσσερα κυτία με οβίδες 3VO35 των 82 mm εκρηκτικό θραυσμάτων (HE-Frag) που μεταφέρονται σε άλλο σακίδιο από τον χειριστή ή τον βοηθό του.

Το 2B25 έχει μέγιστο ρυθμό πυρός 15 οβίδες ανά λεπτό και χρόνο ετοιμότητας όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η γωνία ανύψωσής του κυμαίνεται μεταξύ 45 ° και 85 °.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ήδη από το 1991 αναφέρεται ότι οι Η.Π.Α είχαν στο οπλοστάσιό τους ένα αθόρυβο πυροβόλο των 120 και 105 m.m. Ο λόγος ήταν ότι σε μερικά στρατόπεδα είχαν γίνει διαμαρτυρίες για ενόχληση από τα πυρά οπότε ο αμερικανικός στρατός ανέπτυξε για εκπαιδευτικούς λόγους αυτό το σύστημα. Οι Αμερικανοί το ονόμαζαν "howitzer silencer".

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: