Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

4.500 ΠΟΝΗΡΟΙ ''ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ''.



Το 50% του μισθού του θα λαμβάνει ένας νεοεξερχόμενος απο την την υπηρεσία του, δημόσιος υπάλληλος, μέχρι να του καταβληθεί οριστικά η σύνταξη, με την καταβολή της θα γίνει και η οριστική τελική εκαθάριση.

Ακόμα, σύμφωνα με όσα απάντησε ο Υφ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας  στην επικαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτση, θα τεθεί σε λειτουργεία portal στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία των συντάξεών τους θα ενημερώνονται για την πορεία του φακέλου τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος ο κ. Σταικούρας, ανέφερε ότι με βάση τα στοιχία του Υπ. Οικονομικών 4.500 δεν απογράφηκαν στους καταλόγους συνταξιοδότησης.

 '' Εξ αυτών 2.140 περιπτώσεις αφορούσαν συντάξεις εθνικής αντίστασης και 2.420 λοιπές κατηγορίες, εκ των οποίων ενδεικτικά 540 περιπτώσεις αφορούσαν άμαχους του 1912 και 1915, αγωνιστές της δικτατορίας και οπλίτες του 1940, του 1950 και της Κύπρου». «Το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος», τόνισε, «ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ. Για όσους δεν απεγράφησαν έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων. Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι με δόλο τις εισέπρατταν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: