Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ...ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!



Μετά απο τρείς μήνες κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης του Αντωνη Σαμαρά, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και παρά τις εξαγγελίες περι τελευταίων μέτρων και υπομονής των πολιτών για αυτά, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής" δείχνει την επιστροφή στον ψυχισμό των Ελλήνων την απογοήτευση με ποσοστό 68%, όσο ήταν δηλαδή και προεκλογικά.

Ακόμα φαίνεται ότι ενισχύονται η αντι-μνημονιακές θέσεις περι καταγγελίας φτάνοντας στο 57% έναντι του 48% που βρισκόταν προεκλογικά σε δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».

Αλλά και στην πρόθεση ψήφου έχουμε μεγάλες ανατροπές καθώς για πρώτη φορά δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με 20,8% (με αναγωγή στα έγκυρα - αναποφάσιστων στο 27,7%) , ακολουθεί η Ν.Δ. με  19,6% (26,6%) , για άλλη μία φορά βλέπουμε την Χ.Α. σταθερά στην τρίτη θέση με 8,8% (11,7%) και ακολουθούν: το ΠΑΣΟΚ με 7,3% (9,8%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4% (7,2%), η ΔΗΜΑΡ με 4,8% (6,4%) και το ΚΚΕ 3,9% (5,1%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% (1,4%).

Να τονίσουμε εδώ ότι η γενικευμένη απαισιοδοξία φαίνεται και απο το γεγονός ότι το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Χώρα θα χρεοκοπήση αλλά και η αποδοχή της κυβέρνησης είναι σε οριακό σημείο,  34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗΣ:


    





Δεν υπάρχουν σχόλια: