Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΔΕΣΕ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ... ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ...ΓΕΡΟΝΤΑ



Θεοι και Δαίμονες πέσαν πάνω στο προφιλ του ''Γέροντα ...Παστίτσιου'' στο facebook με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο καλύτερος όπως αποδείχτηκε μαθητής του, ένας 27χρονος απο τα Ψαχνά Ευβοίας.

Το ...χρονικό της σύλληψης ξεκίνησε με μία επερώτηση στην Βουλή του κ. Χρήστου Παππά βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, ιδού και το ακριβές κείμενο της επερώτησης:
''ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΗ TOY FACEBOOK»



Στην ιστοσελίδα www.facebook.com/gerontas.pastitsios έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”, όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

1) Έχουν ενημερωθεί σχετικά με την προβολή της εν λόγω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο;

2) Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου, όπως ανέχονται την ύπαρξη της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org μέσω της οποίας διαπράττονται επανειλημμένα τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και άλλες παράνομες πράξεις;''.
 
Η συνέχεια ήταν ταχύτατη. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα με την παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας στο οποίο βρέθηκε φορητός υπολογιστής οπου μετά απο έλενχο, απο αστυνομικό της Δίωξης Ηλκτρονικού Εγκλήματος, πιστοποιήθηκε ότι όντως ο 27χρονος ήταν ο διαχειριστής του προφίλ του ...Γέροντα.
 
Στον 27χρονο σχηματίστικε δικογραφία για ''κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων'' και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Το γεγονός της σύλληψης του 27χρονου απασχόλησε και τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης, στο Twitter του σημείωσε τα εξής:
 
 
Για το θέμα έβγαλε ολιγόλογη επίσημη απάντηση η Χρυσή Αυγή: '' Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής κινητοποιούν τον κρατικό μηχανισμό. Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας το τελευταίο διάστημα αφού κατ' εντολήν του πολιτικού προϊσταμένου της κ.Δένδια καλείται να παρακολουθεί στενά τις εθνικιστικές ιστοσελίδες...''.
Το ιδιο όμως και ο ...γεροντασ παστίτσιος στο youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=zE8MvNM__1g&feature=g-hist.
 
                                                                         ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Στο χορό και ο Τατσόπουλος με αναρτηση στο facebook:''Γύρω από τον Γέροντα Παϊσιο -τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε με όσα είπε, τι εννοούσε με όσα δεν είπε- στήθηκε μια ανθηρή μακρόβια μπίζνα που άδειασε τις τσέπες πλείστων όσων αφελών, γέμισε τις τσέπες ολίγων ξετσίπωτων επιτήδειων και πυροβόλησε τη νοημοσύνη όλων. Για αυτό το πρωτοφανές μεταδικτατορικό σκάνδαλο, συγκρίσιμο μονάχα με το "Νερό του Καματερού" και την "Αθανασία του Αιγάλεω", κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε. Τα αντανακλαστικά του Νόμου λειτούργησαν μονάχα όταν μια χιουμοριστική ιστοσελίδα κατέδειξε το μέγεθος του τσαρλατανισμού, με αποκορύφωμα την υιοθέτηση από τους τσαρλατάνους ενός "θαύματος" του Γέροντα που η ίδια η ιστοσελίδα κατασκεύασε. Με άλλα λόγια; Κάποιος τόλμησε να ξεφωνίσει τους απατεώνες και αντί να μπαγλαρώσουν τους απατεώνες, μπαγλαρώσαν εκείνον που τους ξεφώνισε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: