Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΜΟΜΑ!




Σύμφωνο βρήκε την πρόταση που κατέθεσε χτες στην Διαρκή  Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος των ''Ανεξάρτητων Ελλήνων'' Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στην πρότασή του τόνισε ότι: '' ότι η ΜΟΜΑ έχει αφήσει στην περιφέρεια, ακόμα και στους πιο ορεινούς όγκους αλλά και στα νησιά, μικρά και μεσαία έργα που ακόμα αντέχουν στο χρόνο'', στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ακόμα ο κ.Παναγιωτόπουλος συμφώνησε και με την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Κουίκ και αφορούσε την υποβοήθηση τησ συνοριοφυλακής από της Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Στην απάντησή του ο κ. υπουργός τόνισε πως: ''Είναι μία από τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μπαίνουν σύντομα μπροστά εν καιρώ ειρήνης''.

Τέλος για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι: ''Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας αλλά και στους δύο αρχηγούς που την στηρίζουν. Η χώρα διεξάγει και μετέχει σε έναν οικονομικό πόλεμο που δεν κηρύχτηκε από αυτήν. Πρέπει όρθιοι και νικητές να βγούμε από αυτόν''.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο όρος ΜΟΜΑ αφορά τις μεταπολεμικές  Μικτές Ομάδες Μηχανικής Ανασυγκροτήσεως, οι οποίες με εξοπλισμό και τεχνικούς του Μηχανικού και τη συμμετοχή πολιτών κατασκεύαζαν δρόμους, γέφυρες και άλλα παρόμοια έργα υποδομής σε ολόκληρη την χώρα. Ορισμένες από τις γέφυρες αυτές (μεταλλικές τύπου Belley) υπάρχουν ακόμη και σήμερα, τελευταία φορά που ανασυγκροτήθηκαν ήταν επι επταετίας.

                                                                Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: