Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ...ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!



Τελικά η S&P δικαιώνεται (δες ''ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΓΙΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ!'') αφού η τουρκική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2012 παρουσιάζει πτώση απο 3% το πρώτο τρίμηνο, σε 2,9% το δεύτερο.

'' Είναι δύσκολο να πραγματοποιηθει ο στόχος ανάπτυξης 4% για το τέλος τέλος του έτους'' ανάφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Γιαλτσίντας



Ενώ ο πρόεδρος του ομίλου ''ΖΟΡΛΟΥ'', Αχμετ Ναζιφ Ζορλού, συμπλήρωσε: ''Εάν ληφθεί υπόψιν η παγκόσμια ύφεση, οι δείκτες της ανάπτυξης φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι πιο αρνητικοί(!)''.



Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το 2009, παρουσιάζεται αρνητικός ο αριθμός στην κατανάλωση. Κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 2 τοις χιλίοις, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκε κατα 5 τοις χιλίοις. Το γεγονός αυτό μείωσε το ποσοστό ανάπτυξης κατά 0,3% στο πρώτο και κατα 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στις εξαγωγές της Τουρκίας μεγάλο μέρος καταλαμβάνει η εξαγγωγή χρυσού προς το Ιράν, η οποία γίνεται προς αποπληρωμή του εισαγώμενου ιρανικού πετρελαίου, πράγμα που δεν πρέπει να το προσθέτουμε στο εμπορικό ισοζήγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: