Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΛΟΦΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ;!



Με αφορμή τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, ο πρόεδρος της 9μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χ. Μαρκογιαννάκης, πρότεινε να διενεργηθεί προημερησίας διάταξη συζήτηση γαι να εξεταστεί η αντικοινωνική - αντικοινοβουλευτική και παράνομη συμπεριφορά βουλευτών.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορούσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο καλούσε τους βουλευτές της να απέχουν από παράνομες δραστηριότητες και επιπλέον να συγκροτούν τους οπαδούς τους απο βίαιες δράσεις.

Στην Επιτροπή προεδρεύει ο κ. Μαρκογιαννάκης (Ν.Δ.), μετέχουν οι κ. Βιρβιδάκης (πρόεδρος της επιτροπής δημόσιας διοίκησης), Κ. Γκιουλέκας (Ν.Δ.), Ε. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα (ΑΝΕΛ), Π. Ζησιμόπουλος (Χ.Α.), Ν. Τσούκαλης(ΔΗΜΑΡ) και Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Στην ψηφορία της Επιτροπής λευκή ψήφο έδωσε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογόντας τις θέσεις τους με την απουσία απο το κείμενο της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, την φράση: ''φαινόμενα ρατσιστικής βίας'', επιπρόσθετα ο κ. Αποστόλου ζήτησε ευθύνες του κ. Μιχαλολιάκου για τα επεισόδια και την ευχή για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας απο την εκετελεστική εξουσία και την δικιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ απείχε καθώς ο κ. Μπόλαρης μπέρδεξε την ώρα συνεδρίασης της επιτροπής ενώ ο κ. Τσούκαλης ζήτησε προσεκτικούς χειρισμούς ''καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ανατροφοδότησης της βίας απο λάθος αντιμετώπιση''.

Απογοητευμένος ήταν οκ. Γκιουλέκας λέγοντας εμφατικά:'' Εμείς καταδικάσαμε και ζητήσαμε να αποδοθούν ευθύνες στον Μιχαλολιάκο. Τη άλλο να κάνουμε όταν οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα;''.

Ενώ η κ.Τσαρουχά συνέστισε προσοχή στους χειρισμούς και συνέδεσε το θέμα με τη διαδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει ο Γ. Παπανδρέου ως αργηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος ο βουλευτής της Χ.Α. δεν παρεβρέθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: