Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ!





Την άποψη του Mackenzie Warren, επικεφαλής του Ομίλου GANNETT, για την κρίση στα μέσα και το πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί απο τους δημοσιογράφους, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σπουδαστές δημοσιογραφίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣHΕΜ-Θ. στο σεμινάριο που διενεργήθηκε με θέμα:'' Τα μέσα Ενημέρωσης το 2013: Πως η αλλαγή οδηγεί στην πρωτοπορία''

''Είστε εδώ απο επιλογή, το επάγγελμα αυτό είναι δύσκολο'', τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Warren.
'' Μπορούμε να ενισχύσουμε τον κλάδο μας με το να εστειάσουμε στην αλήθεια τον γεγονότων και στην αντικειμενικότητα της είδησης''.

'' Το δημοσιογραφικό προιόν σήμερα καταναλώνεται συνεχώς χάριν στις νέες τεχνολογίες, οπότε για να γίνουμε αναγκαίοι στο κοινό το προιόν μας πρέπει να είναι πολύτιμο και γίνεται πολύτιμο αν προσφέρουμε αξιόπιστες και αποκαλυπτικές ειδήσεις'' ήταν τα σημεία που στάθηκε ο κ. Warren.

Κλείνοντας την εισήγησή του ανέφερε ότι πλέον γραφείο του δημοσιογράφου είναι ''το σημείο του συμβάντος'' και πως πλέον ο δημοσιογράφος πρέπει να καλύπτει 7 αντικείμενα( report, write, shoot(να παίρνει φωτογραφίες και βίντεο) produce, edit, crunch and public).

Δείτε τις αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του σεμιναρίου:








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: