Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο... ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ!



Ανιστόρητη και προσβλητική, σε σημείο μάλιστα να απειλήται με διακοπή της προβολής της, της τουρκικής ιστορίας θεωρούν,Τούρκοι ιστορικοί, το τουρκικής παραγωγής σήριαλ '' Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής''!

Συγκεκριμένα ο ιστορικός  Ahmet Yaşar Ocak τονίζει ότι:'' δεν μου άρεσε καθόλου η σειρά, ενώ οι διάλογοι είναι εντελώς εκτός εποχής σε σημείο να νομίζει κανείς ότι ακούει διαλόγους από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ''.

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο συγγραφέας Okay Tiryakioğlu:''  η σειρά απευθύνεται κυρίως στην φαντασία των Δυτικών(!) και δεν έχει κανένα στοιχείο ρεαλισμού, εκτός των κοστουμιών και των τοποθεσιών που εκτυλίσσονται οι σκηνές''.

Μερικά δείγματα των ανιστόρητων αναφορών της σειράς είναι ότι η μουσικοί και οι χοροί του χαρεμιού είναι  εκτός της εποχής που παρουσιάζονται!

Ενώ η γενική εικόνα του Σουλειμάν στο σήριαλ, να απεικονίζεται ότι παίρνει μέρος σε παιχνίδια αντιζηλίας και σε ερωτικά τρίγωνα, όπως γίνεται σε κάθε καθημερινό σήριαλ, έχει εκνευρίζει τους τούρκους τηλεθεατές, που τηλεφωνούν στον τηλοπτικό σταθμό που το προβάλει, απαιτόντας την άμεση διακοπή του.

Θέση έχει πάρει και το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα, που απαιτεί επίσημα την διακοπή του, ενώ το κόμμα του κ. Ερντογάν, τονίζει σε ανακοίνωσή του:''σημειώνουμε τις αντιδράσεις και θα δράσουμε μέσα στα πλαίσια που μας επιτρέπει ο νόμος. πάντως και τα τηλεοπτικά κανάλια οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν τους τις αντιδράσεις του κοινού''
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: