Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!



Σε αναζήτηση συμμάχων βγήκε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου

Στην επίσημή του επίσκεψή του στην Αλβανία ο κ. Νταβούτογλου τόνισε, για να δείξει τις στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας - Αλβανίας, πράγμα που κάνουν όλοι οι συνάδελφοί του, τα κοινά σημεία των δύο λαών. Έτσι, σε συνέντευξή του στο αλβανικό περιοδικό ''ΣΟΝΙΑ'' τόνισε το γεγονός της αλβανικής καταγωγής 28 πρωθυπουργών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αλλά και του ποιητή του τουρκικού εθνικού ύμνου και του συγγραφέα του πρώτου τουρκικού λεξικού.

'' Ο αλβανικός λαός συνέβαλε σημαντικά στο πλαίσιο της δημιουργίας της διοικητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής οθωμανικής τουρκικής γλώσσας.

Στην κοινή μας ιστορία έχει αφήσει ίχνη στο κυβερνητικό και στρατιωτικό επίπεδο, στο επίπεδο επίσης των γραμμάτων, των διανοούμενων και των καλλιτεχνών, ο κάθε πολιτικός αλβανικής καταγωγής. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπήρξαν 28 (Σαντρεζάμε) πρωθυπουργοί και 36 βεζίρηδες (υπουργοί) αλβανικής καταγωγής.

Ο Μεχμέτ Ακίφι, δημιουργός του εθνικού μας ύμνου και ο Σαμί Φρασέρι, ο συγγραφέας του εθνικού μας ύμνου είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην Τουρκία, τα οποία είναι αλβανικής καταγωγής'' τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.

Τέλος για να καθυσηχάσει τους καχύποπτούς τόνισε ότι  η μόνιμη παρουσία της Τουρκίας στα Βαλκάνια δεν υποκρύπτει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική, αλλά έχει σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και υπογράμμισε ότι:''  Η Τουρκία είναι η 16η οικονομική δύναμη στον Κόσμο και έχει αυξημένες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: