Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΖ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ!




Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της ΙΖ συνόδου της Βουλής των Εφήβων, με την ολοκλήρωση της ολομέλειας της βουλής των εφήβων βουλευτών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του Υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού παιδείας και πολιτισμού κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου και Κώστα Τζαβάρα, εκπροσώπων των κομμάτων, Αθανάσιος Μπούρας(ΝΔ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ), Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή), Λιάνα Κανέλη (ΚΚΕ) του τέως πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα (υπηρεσιακός πρωθυπουργός απο 12 Οκτωβρίου 1989 – 23 Νοεμβρίου 1989), των τ. προέδρων της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και Απόστολου Κακλαμάνη.  Επίσης, παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κύριος Αθηναγόρας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και τα μέλη της Επιτροπής προσωπικοτήτων του προγράμματος αλλά δυστηχώς όχι του Πρωθυπουργού ή άλλου αρχηγού κόμματος.




Η σύνοδος της Ολομέλειας ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη με κυριότερα σημεία της ότι ''Καμιά γενιά δεν είναι χαμένη. Βέβαια είναι φυσικό να θεωρείτε πως οι προηγούμενες γενιές σας κληροδοτούμε περισσότερα προβλήματα και ευθύνες απ’ αυτά που σας αναλογούν. Όμως σας διαβεβαιώνω ότι τόσο η Κυβέρνηση, όσο και όλα τα κόμματα, όλοι οι Κοινοβουλευτικοί θεσμοί αγωνιζόμαστε για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για σας, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Σ’ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων. Είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια. Είναι μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία στηρίζεται σ’ αυτό που σας ανέφερα πριν από λίγο: στο γεγονός ότι με αγώνες και θυσίες, έχουμε κατακτήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και έτσι θα τα διατηρήσουμε''.


Στην συνέχεια το λόγο είχαν οι εισηγητές των 6 επιτροπών της Βουλής των Εφήβων και μετά τον λόγο πήραν οι καθορισμένη ομιλητές. Οι σύνοδος έληξε με την καθορισμένη ΄΄ψηφοφορία'' επι των προτεινόμενων νόμωμ των επιτροπών.


Σαν ένα μικρό σχόλιο ήθελα να πώ ότι αυτός ο Θεσμός που ξεκίνησε ελπιδοφόρα το 1994 τείνει να καταντήσει ένας διαγωνισμός εκθέσεων, πολιτικής ορθότητας, και ρητορικών ''εξυπνάδων'' των έφηβων ομιλιτών πάνω στο βήμα.

Πραγματική, θλιβερή εντύπωση με προκάλεσε το γεγονός ότι απο κανέναν ομιλιτή δεν ακούστηκε κάποια πρόταση ή τοποθέτηση για την οικονομική κόλαση που περνάμε, παρα μόνο ευχολόγια, γενικότητες και μία συζήτηση που περιστράφηκε γύρω απο θέματα ρατσισμού, πολιτικής ορθότητας και εκθεσιακού επιπέδου προτάσεις.
Κρίμα!
                                                                       Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης
                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: