Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ...ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΊΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Γιορτές αφιερωμένες για τα παιδιά της ...τρίτης ηλικίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την Δευτέρα 1η Οκτωμβρίου, Παγκόσμια μέρα της τρίτης ηλικίας, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών και συγκεκριμένα  το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα διοργανώσει μικρά γλέντα στα ΚΑΠΗ του Δήμου και συγκεκριμένα στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (1 Οκτωβρίου, από τις 7 μ.μ.), στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου (3 Οκτωβρίου, από τις 7 μ.μ.) και στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου (4 Οκτωβρίου, από τις 7.30 μ.μ.).

«Με αγάπη και σεβασμό τιμούμε με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις την ‘‘Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας’’ και τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάμε πολλά. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δικαιούνται να απολαμβάνουν τη χαρά της δράσης και της ζωής και στο δήμο μας θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας να εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε ούτε για μια στιγμή να μη νιώσουν μόνοι κι εγκαταλειμμένοι», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αριστείδης Γαλανός.

Ακόμα, την ίδια μέρα θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος του προγράμματος των ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων στα μέλη των ΚΑΠΗ των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγ.Παύλου και Πεύκων.

Στόχος είναι η ενημέρωση και ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων υγείας, η ενίσχυση των δράσεων πρόληψης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και η διασφάλιση γενικότερα της ψυχοσωματικής υγείας των ηλικιωμένων πολιτών. Ο πρώτος κύκλος άρχισε να υλοποιείται τον περασμένο Μάιο και η ανταπόκριση και συμμετοχή των εκπροσώπων της τρίτης ηλικίας ήταν αξιοσημείωτη.

Διοργανωτές του προγράμματος είναι ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (http://www.ddy.gr/) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι θεματικές ενότητες αυτού του κύκλου θα είναι: Άνοια-Νευροπαθητικός πόνος λόγω σακχαρώδους διαβήτη» και «Σεξουαλική ζωή στην τρίτη ηλικία-Ακράτεια, με ομιλητές  η νευρολόγος Ευαγγελία Δημητρακούδη και ο ουρολόγος Παύλος Γκρίτσιος, καθώς και η ουρολόγος Ελένη Ιωαννίδου και ο στρατιωτικός γιατρός, νευρολόγος, Παύλος Φιρινίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30Β΄ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Αγ. Παύλου,
Καλής Ελπίδος 54, Αγ. Παύλος
2. Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
Α΄ ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης,
Κουντουριώτη 29, Νεάπολη
3. Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
Α΄ ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Πεύκων
Παπανικολάου & Κοιμ. Θεοτόκου, Πεύκα
4. Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
Β΄ ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης
Δ. Κομνηνού 3, Νεάπολη
5. Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
Α΄ ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Συκεών
Καυκάσου 64-66, Συκιές
6. Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
Β΄ ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Συκεών
Τσαρουχά & Μουστακλή, Συκιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: