Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΟ!



Ελεύθερος αφέθηκε απο της αρχές της Κιρκιζίας ο  Ερσάν Ερικλί, ο οποίος φέρεται ως άμεσα εμπλεκόμενος στην δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο, το 1996.

''Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Ιντερπόλ, η κυπριακή κυβέρνηση λέει ψέματα εις βάρος μου, δεν σχετίζεμαι με τα επεισόδια. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν στη Λευκωσία. Δεν είχα καμία σχέση με το γεγονός. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπατά τον κόσμο όλο με τα ψέματά της. Αφέθηκα ελεύθερος όταν έμαθε την αλήθεια και η Ιντερπόλ''.  δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του ο κ. Ερικλί.

Η Ιντερπολ είχε βγάλει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κ. Ερικλί, μετά απο παρέμβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυπριακή αστυνομία ενημερώθηκε από την Ιντερπόλ ότι οι αρχές της Κιργισίας είχαν εντοπίσει έναν από τους οκτώ υπόπτους για το φόνο τού Τάσου Ισαάκ.

Η Ιντερπόλ ζήτησε από την αστυνομία να της αποσταλούν φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Η κυπριακή αστυνομία, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, απέστειλε μόνο φωτογραφίες, καθώς δεν είχε στην κατοχή της άλλα στοιχεία τού υπόπτου.

Απέστειλε, επίσης, το διεθνές ένταλμα σύλληψης στη ρωσική γλώσσα, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί.
Σε αυτό το μικρό κενό πάτησε η υπεράσπιση του κ. Ερικλί. Να τονίσουμε εδώ ότι επίσημη κατηγορίας σήλληψης απο την αστυνομία της Κιρκιζία ήταν ληγμένο διπλωματικό διαβατήριο.

Έτσι το δικαστήριο της Κιρκιζίας αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία, το αδίκημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της  Κύπρου και η Κιργισία δεν έχει δικαιοδοσία στην εν λόγω υπόθεση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ερικλί απελευθερώθηκε μετά την ταχεία ενεργοποίησει προς υπεράσπισή του απο το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

''Οι αρμόδιες υπηρεσίες τής Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε διαβούλευση, για να δουν πώς θα χειριστούν το θέμα'' δήλωσε για το θέμα ο  ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Στέλιος Χειμώνας.

Για το επεισόδιο της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ η Ιντερπολ έχει βγάλει διεθνες ένταλμα σύλληψεις, μετά απο γνωστοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για: Αντιστράτηγος ε.α. Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των κατοχικών δυνάμεων το 1996), Υποστράτηγος ε.α. Μεχμέτ Καρλί (διοικητής της 28ης Μεραρχίας το 1996), Ατίλα Σαβ (διοικητής της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα), Ερντάλ Εμανέτ (Διοικητής της «εδικής αστυνομικής μονάδας») και Κενάν Ακίν («υπουργός γεωργίας» των κατεχομένων το 1996)

Δεν υπάρχουν σχόλια: