Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

Μια άλλη Ελλάδα μας έδειξε η Πολιτιστική Εταιρεία ''ΜΑΚΕΔΝΟΣ'' που μαζί με τον ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ'' συνδιοργάνωσαν την Κυριακή αυτή την εκδήλωση, σε μία γεμάτη αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου ''Αλέξανδρος''.


Όλα ξεκίνησαν με μια παρουσίαση της 20χρονης και πλέον δράσης και επιτευγμάτων της εταιρείας ''Μακεδνός'' απο τον κ. Πέτρο Σύρρη, γενικό γραμματέα της εταιρείας, με την συνδρομή αντιπροέδρου κ. Ράμογλου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε, με την κ. Πάχτα Ζηνοβία, υπεύθυνη επι των Πολιτιστικών του συλλόγου ''Αριστοτέλης'', να μας εισαγάγει την χορωδία του συλλογού ''Αριστοτέλης'' όπου τραγούδησε 3 τραγούδια της ξενιτιάς και μάλιστα, η κορυφαία της  χορωδίας, απήγγειλε ένα γράμμα - ποίημα μιας μάνας που αποχαιρετα το παιδί της που πάει στα ξένα.

Την σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του ''Αριστοτέλη'', κ. Καρτσιώτης Μιχαήλ, όπου στον χαιρετισμό του ανέφερε την 100χρονη ιστορία και προσφορά του συλλόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για την ιστορία ιδρύθηκε το 1904.

Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα, για έναν μικρό χαιρετισμό, ο απόστρατος Σμήναρχος και ζωγράφος, κ. Δημήτρης Καραγιάννος, ο οποίος φιλοτέχνησε τον παρακάτω πίνακα που κόσμισε την πρόσκληση της εκδήλωσης:


Εν συνεχεία, ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αυγολούπης Σταύρος, όπου εξείρε την σπουδαία δράση του συλλόγου λέγοντας:'' πρέπει να παλέψουμε την πνευματική φτώχεια μέσα απο τέτοιους συλλόγου'', αλλά και την πορεία 6 σπουδαίων ανδρών που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο εξωτερικό στο τομέα της αστροφυσικής. Τους κύριους: Σταμάτη Κρυμμιζή, Θανάση Οικονόμου, Βασίλη Ξανθόπουλο,Δημήτρη Καζάνα, Θεόδωτο Γραμματικόπουλο και Θεόδωρο Μουστάκα).

Ακολούθησε η αναφορά στην ελληνική οικογένεια Μπάσκους, που δραστηριοποιήτε στην Αλάσκα σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο της εκεί κοινωνίας απο την κ. Αίγλη Λασδα-Κουκουρίκου.

Θα προβαλόταν και οπτικοακουστικό υλικό πάνω σε αυτό το θέμα αλλά ο προτζέκτορας δεν επέτρεψε...

Απο την μεριά του ο κ. Κωστής Αλεξίου Κάλφας, ανέλυσε με περιγραφικό τρόπο το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Δημήτρη Αλεξάνδρου και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού, που έκανε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, όπου είναι ο υπεύθυνος, για το τραγούδι της Μακεδονίας.

Τέλος, έκλεισε την εκδήλωση ο κ. Μανώλης Καπουσίδης, όπου απήγγειλε τμήματα των ποιημάτων του που αναφέρονταν, με αλληγορικό τρόπο, στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.


(υ.γ. λόγω λάθους του συντάκτη δεν μπορούμε να σας παρουσιάσουμε υλικό απο την εκδήλωση. Δεν θα επαναληφθεί!)


Δεν υπάρχουν σχόλια: