Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!



Στα πλαίσια διευκόλυνσης των καταναλωτών ως προς την  εξασφάλιση και την προμήθεια απευθείας από τους παραγωγούς βασικών ειδών διατροφής σε χαμηλές τιμές και άριστη ποιότητα και με στόχο  να μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια, να ενισχυθεί το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και να σταλεί ηχηρό μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται τις αντικειμενικές ανάγκες των πολιτών-καταναλωτών, προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, ο δήμος Νεάπολης - Συκεών και ειδικότερα το Γραφείο Καταναλωτή,  δημιούργησαν δημοτικό δίκτυο για την απευθείας διάθεση στους καταναλωτές προϊόντων από παραγωγούς από διάφορες περιοχές της χώρας.

''Η θεσμοθέτηση της αρχικής μας πρωτοβουλίας αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για ένα “πυροτέχνημα” για δημιουργία εντυπώσεων. Σεβόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι παλεύουν να καλύψουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Έχουμε ιερό χρέος και ευθύνη να τους στηρίζουμε με όποιο μέσο, τρόπο και δυνατότητα διαθέτουμε ως δήμος, εξασφαλίζοντας φθηνά και ποιοτικά καταναλωτικά αγαθά.

Επιπλέον, υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του καταναλωτικού κινήματος, καθώς και της εξυγίανσης της αγοράς και απαλλαγής της από κάθε είδους αισχροκέρδεια, είτε των μεσαζόντων είτε των καρτέλ των εναρμονισμένων πολιτικών, που εμμένουν και μεθοδεύουν τη συνέχισή της''. ανάφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Τα προϊόντα, τα οποία θα μοιραστούν, έχουν ελεγχθεί από ειδικούς τεχνολόγους τροφίμων και υπηρεσίες και πιστοποιήθηκαν για την άριστη ποιότητά τους, πληρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, ενώ στις τιμές των προϊόντων συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

Τα προιόντα θα είναι τα εξής:



Να σημειωθεί πως κάθε έντυπο παραγγελίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις ποσότητες:
● Πατάτες: 60 κιλά ● Αλεύρι: 50 κιλά ● Ρύζι: 10 κιλά ανά ποικιλία ● Λάδι: 20 λίτρα ● Όσπρια: 10 κιλά ανά είδος ● Κρεμμύδια: 20 κιλά. Η παράδοση θα γίνει τμηματικά και με αλφαβητική σειρά, και οι καταναλωτές θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους ή θα ενημερωθούν τηλεφωνικά όσοι δεν δήλωσαν αριθμό κινητού.

''Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε το σύνολο των παραγγελιών και να επαναλάβουμε την καλή συνεργασία μεταξύ δήμου, παραγωγών και καταναλωτών, ώστε να αποφύγουμε τον όποιο συνωστισμό ή ταλαιπωρία'' ανέφερε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Δημήτρη Απατσίδη.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με τα στελέχη των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών:

• Δ.Ε. Συκεών: 2313. 313117
• Δ.Ε. Νεάπολης: 2310. 634366
• Δ.Ε. Πεύκων: 2313. 502226
• Δ.Ε. Αγ. Παύλου: 2313. 300206
●xorismesazontes12@gmail.com
●xorismesazontes@yahoo.gr


Επίσης, σχετικές πληροφορίες, καθώς και το έντυπο παραγγελιών υπάρχουν αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του δήμου: www.sykies.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: