Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ...ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΚΜ!

Απορίφθηκε με ομόφωνη απόφαση στην σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τελικά, οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών για τις μεταθέσεις και τις διαθεσιμότητες των δημοτικών, δημοσίων, υπαλλήλων.

Στην απόφασή της, η ΠΕΔΚΜ, αναφέρει πως δεν θα στείλουν ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων γιατί, όπως αναφέρουν, αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δε θα υπογράψουμε διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης.

Επίσης, ζητούν να καταγηρθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων, να καταργηθεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που κατα δήλωση της ΠΕΔΚΜ  στοχεύει στη μείωση των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ θα επιβάλλουν νέα χαράτσια και φόρους στα λαϊκά εισοδήματα.

Τέλος ζητά απο την ΚΕΔΕ στο συνέδριο που θα διοργανώσει στις 3 Δεκεμβρίου,  να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας με στόχο αυτές να οδηγήσουν στη μη εφαρμογή όλων των αντισυνταγματικών, αντιαυτοδιοικητικών και αντιευρωπαϊκών διατάξεων του νέου νόμου με τις οποίες ουσιαστικά καταργείται η αυτοτέλεια της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στραγγαλίζονται οικονομικά οι Δήμοι και  να υπάρξει προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αλλά και στην ομαδική παραίτηση των 325 δημάρχων και όλων των δημοτικών συμβουλίων.

Η ΠΕΔΚΜ τονίζει πως ανεξάρτητα της απόφασης της ΚΕΔΕ θα προβεί και μόνη της στις προαναφερθήσες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: