Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΧΙ;


Στο κλαμπ των 19 αμερικανικών Πολιτειών που έχουν υπερψηφίσει την χορήγηση παρασκευασμάτων Μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς και, δεύτερη, μετά την Καλιφόρνια, υπάρχει πιθανότητα να μπει η Πολιτεία του Ιλινόις μετ΄την σημερινή ψηφοφορία.

Ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος της Πολιτείας και εισηγητής του νόμου, Lou Lang, υποστηρίζει πως έχει τους απαιτούμενους 60 ψήφος που χρειάζεται για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την ολομέλεια της τοπικής βουλής.

‘’Είμαστε κοντά ελπίζω’’ τόνισε. ‘’αν και 8 νομοθέτες είναι αναποφάσιστοι αν έχω 3 ή 4 μαζί μου θα είναι αρκετοί για να περάσει ο νόμος’’.

Να τονίσουμε πως παρόμοιος νόμος κατατέθηκε και τον Δεκέμβριο του ‘10 αλλά καταψηφίστηκε, πράγμα που δημιουργεί αρνητικό ιστορικό για το εγχείρημα του κ. Lang.

Όπως και να έχει, ο προς ψήφιση νόμος θα είναι ο πιο περιοριστικός νόμος για το θέμα της μαριχουάνας σε όλες της Η.Π.Α, καθώς απαιτεί, ο αιτούμενος του φαρμάκου ασθενείς να πάσχει απο μία απο τις 30 ασθένειες που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας την χορήγηση Μαριχουάνας και ακόμη, να είναι στα πλαίσια συνταγογράφησης γιατρού και η προτεινόμενη δοσολογία να μην ξεπερνά τα 70 γραμμ. ανα δύο βδομάδες.

Απο την μεριά του ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος της πολιτείας, Τομ Μόρισον, αναφέρει πως θα αντιταχθεί στην κατάθεση του νομοσχεδίου, καθώς ‘’ αυτός ο νόμος θα οδηγήσει στην νομιμοποίηση και άλλων παράνομων ουσιών’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: