Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!


Την παράσταση'' Ενός λεπτού σιγής'' σε σκηνοθεσία Τάσου Ράντζου, θα έχουν την ευκαιρεία να παρακολουθήσουν για τέσσερις Κυριακές (4, 11,18,25 Νοεμβρίου), στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων). Ώρα έναρξης παραστάσεών είναι 9 το βράδυ, και η είσοδος είναι ελευθερη.

Η παράσταση γίνεται στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων '' ΜΕΡΚΟΎΡΕΙΑ'' που γίνεται κάθε χρόνο στον Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Για το έργο μίλησε ο σκηνοθέτης της παράστασης όπου μεταξύ άλλων είπε:

''Η ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου Συκεών πέρασε απ΄ τον προφορικό αφηγηματικό λόγο των παραμυθιών, στον έντεχνο, τον ποιητικό λόγο. Ο Σεφέρης έλεγε ότι αυτό που άλλοι άνθρωποι για να το εκφράσουν χρειάζονται 800 σελίδες, εκείνος παλεύει να το πει με 18 αράδες... Ο ορισμός της πυκνότητας. Αυτό είναι και το δικό μας στοίχημα, να ''εννοήσουμε'' αυτήν την πυκνότητα, να γίνει ο ήχος, λόγος.

»Εδώ συναντιούνται ο Καβάφης με τον νεαρό Δούκα Καπάνταη, ο Σολωμός με τη Τζένη Μαστοράκη, η Πολυδούρη με τον Γιάννη Βαρβέρη. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος θα κάτσει πλάι πλάι με τον Ελύτη κι ο Σουρής με την Κική Δημουλά. Στο μεγάλο τραπέζι ο Σάκης Σερέφας σαν οικοδεσπότης δεξιώνεται τον Μίλτο Σαχτούρη, τον Μιχάλη Γκανά, τον Νίκο Γκούμα, τον Επαμεινώνδα Γονατά, τον Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Τάκη Σινόπουλο,τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο, την Κατερίνα Γώγου, τον Χάρη Βλαβιανό, τον Γιώργο Χειμωνά, τον Βασίλη Αμανατίδη, τον Ζαχαρία Παπαντωνίου και τον Αλέξανδρο Κατακουζηνό.

»Ο χώρος μια πόλη, σα νεκρόπολη, εκεί ανθίζει η ποίηση. Η ποίηση θα είναι το χρώμα, το φως. Τα παράθυρα είναι τα μυστικά περάσματα προς το αόρατο. Όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί εμείς ζητούμε μια μικρή στάση -ενός λεπτού σιγή- για να αφουγκραστούμε μαζί ξανά και ξανά αυτήν την υγρασία στη σκέψη, την τροφή του νου''

Στην παράσταση θα ακούγονται ποιήματα των: Κικής Δημουλά, Κατερίνας Γώγου, Χάρη Βλαβιανού, Αλέξανδρου Κατακουζηνού Γιώργου Χειμωνά, Κωνσταντίνου Παπαχαραλάμπου, Μιχάλη Γκανά, Ανδρέα Εμπειρίκου, Μίλτου Σαχτούρη, Επαμεινώνδα Χ. Γονατά, Ντίνου Χριστιανόπουλου Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, Δούκα Καπάνταη, Οδυσσέα Ελύτη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Τάκη Σινόπουλου, Διονύσιου Σολωμού, Μαρίας Πολυδούρη, Γιάννη Γκούμα, Σάκη Σερέφα, Βασίλη Αμανατίδη, Γιάννη Βαρβέρη, Γεώργιου Σουρή και Τζένης Μαστοράκη απο τους ηθοποιούς Ιωάννα Γεωργαντά, Σωτήρης Γκουντζούδης, Πέτρος Γούτας, Ελίνα Ευστρατίου, Εμμανουέλα Ζαφειρέλη, Κατερίνα Κεχαγιά, Καίτη Λάζου, Νικολέτα Μιχαηλίδου, Χρήστος Μιχάκης, Απόστολος Ντούλιας, Ειρήνη Παυλίδου, Σταμάτης Στάμογλου, Ζωή Στερικλή, Αναστασία Τσακίρη, Νίκος Τσολερίδης, Δήμητρα Χρυσάφη, Αλέξανδρος Χρυσάφης

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι:  Κώστας Βόμβολος(Μουσική), Ειρήνη Καλογηρά(Επιμέλεια κίνησης), Μάγδα Σίγα(Σκηνογραφία), Χρυσούλα Ψωμιάδου(Ενδυματολογία), Βασίλης Αμανατίδης(Δραματουργία-Επιλογή ποιημάτων), Πέτρος Φραγκόπουλος(Αφίσα) και Τατιάνα Εικοσιδυού(Βοηθός Σκηνοθέτη/Μουσικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: