Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!


Στα πλαίσια του Λαικού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με το Gestalt Foundation, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών οργανώνει μια σειρά διαλέξεών υπο τον επιστήμονα - ψυχοθεραπευτή του Gestalt, Πέτρο Θεοδώρου, με τον γενικό τίτλο: ''Τα μάτια που με κοίταξαν'' με βασικά θέματα των διαλέξεων η υπαρξιακή μοναξιά και οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Φιλοδοξία του κ. Θεοδώρου είναι να καταστού οι διαλέξεις ένα οδοιπορικό στον έρωτα και το θάνατο, στη μοναξιά και την αγάπη, στο τραύμα και την ανάπτυξη, στη σχέση με τον Άλλον, Να ανακινήσει το ζωτικό θέμα των σχέσεων όχι μόνο θεωρητικά, αλλά κυρίως στην προσωπική  πραγματικότητα του καθενός.

Το όλο σκεπτικό των διαλέξεων είναι ένα ταξίδι, ένα οδοιπορικό στην “άλλη μεριά του καθρέφτη”...

Εκεί, όπου συναντιόμαστε με τις διαφορές μας και με τη μοναδικότητά μας... Εκεί όπου πασχίζουμε να κατανοήσουμε γιατί, ακόμη και αν “μοιάζουμε” ή “συμφωνούμε” στα πάντα, διαφέρουμε... Εκεί όπου επιμένουμε να νομίζουμε πως εξαφανίζουμε τις διαφορές μας μέσα από τους έρωτές μας… Εκεί όπου μεγαλώνουμε μέσα και “προς” τον κόσμο ολόκληρο, ακριβώς επειδή, σαν τα παιδιά, ονειρευόμαστε την απόλυτη ένωση και θρηνούμε τον χωρισμό, παρότι γνωρίζουμε πλέον καλά πως τίποτα δεν είναι αιώνιο και αμετάβλητο...

Εκεί όπου διδασκόμαστε από την προδοσία. Πρώτα από την προδοσία του Άλλου, που επιμένει να διαφέρει, όσο κι αν χρειαζόμαστε να τον βλέπουμε ίδιο με εμάς, όσο και αν τον εκλιπαρούμε ή τον τρομοκρατούμε για να ταιριάξει Προκρούστεια στις προσδοκίες μας. Και έπειτα, από την εξίσου αναπόφευκτη δική μας προδοσία στον Άλλον, αφού και εμείς αντιστεκόμαστε το ίδιο σθεναρά στις προσδοκίες του'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρου.

Η διάρκεια των διαλέξεων θα είναι περίπου μία ώρα, ωστόσο θα ακολουθεί πάντοτε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

 και θα φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (αίθουσα Δημοτικού Ωδείου, 3ο όροφος), στις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

 3 Δεκεμβρίου 2012«Ο χορός των Σκιών: η φαινομενολογία και η φύση του έρωτα και της επιθυμίας»

* 14 Ιανουαρίου 2013
«Σεξ: στη μαγεία της αφής, της μυρωδιάς, της γεύσης, της εικόνας και της μουσικής του Άλλου»

* 4 Μαρτίου 2013
«Η προσδοκία των γάμων της ροζ πριγκίπισσας και του κακού λύκου»

* 15 Απριλίου 2013
«Ένα μονοπάτι με άπειρες διακλαδώσεις: συμβίωση, ερωτική φιλία, πάθος, εξάρτηση, κ.ο.κ.»

* 13 Μαΐου 2013
«Στο ιερό της συντροφικότητας και της αγάπης: η σχέση διάρκειας και οικειότητας»

* 17 Ιουνίου 2013
«... στους αιρετικούς της αγάπης»

Για περισσότερες πληροφορίες:
2310 262872, 6977 210469
petrosthu@gmail.com, http://www.petrostheodorou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: