Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ'' ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!


Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, θα γίνει η δωρεάν διανομή τροφίμων και άλλων αγροτικών προιόντων απευθείας απο τους αγρότες - παραγωγούς προς τους καταναλωτές,  στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Συμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή του δήμου Νεάπολης - Συκεών, οι παραγγελίες ανήλθαν σε 2.096, με τους δημότες και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες να επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον στην προμήθεια  βασικών ειδών διατροφής.

 Ειδικότερα στη Δ.Ε. Συκεών έγιναν 1.334 παραγγελίες, στη Δ.Ε. Νεάπολης 462, στη Δ.Ε. Πεύκων 184 και στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου 116 παραγγελίες.

''Ιεραρχώντας σωστά τις προτεραιότητές μας διατηρούμε στην κορυφή το συμπολίτη μας, την προάσπιση των δικαιωμάτων, την κάλυψη των αναγκών και τη διευκόλυνση της ζωής του''  τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και απο την μεριά του, ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, πρόσθεσε πως ''μόνο η δυναμική αντίδραση του καταναλωτικού κινήματος σε παγιωμένες λανθασμένες και παράνομες τακτικές μπορεί να αλλάζει την εικόνα και να βάλει οριστικό τέλος στην αισχροκέρδεια και την εκμετάλλευση''.

Η διάθεση των προιόντων θα ξεκινήσει στην περιοχή του Στρεμπενιώτη απο 7:30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι της 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας,  με αλφαβητική σειρά.




Οι καταναλωτές, θα προσέρχονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα οχήματά τους, με σειρά προτεραιότητας και θα παραλαμβάνουν τις ποσότητες που παρήγγειλαν, αφού προηγουμένως, παραλάβουν το έντυπο με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες τιμές από το ειδικό τμήμα της γραμματείας.

Σε ετοιμότητα, επίσης, θα βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές, προκειμένου, να εξυπηρετήσουν χωρίς ταλαιπωρία και καθυστέρηση τους καταναλωτές. Επίσης, θα αναλάβουν να διευκολύνουν όσους πολίτες, ηλικιωμένους, αρρώστους, μη έχοντες όχημα, δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνοι τα προϊόντα.

Επιπλέον, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, θα προχωρήσουν σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή συνωστισμού και τη διευκόλυνση πεζών και οδηγών.

Παρόντα θα είναι και μέλη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, της Ένωσης Γονέων Συκεών και της ΕΔΟΜΑΚ, τα οποία σε σύσκεψη που προηγήθηκε εξέφρασαν τη θετική γνώμη και υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του δήμου.

Συνολικά τα προιόντα που θα σιανεμηθούν είναι κυρίως πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, αλεύρι από τον Τύρναβο Λάρισας, ρύζι (μπονέτ και καρολίνα) από τη Μονοκλησσιά Σερρών, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τη Λακωνία, κρεμμύδια από τη Θήβα, φασόλια και φακές από τον Ενιππέα Φαρσάλων και υπολογίζονται σε:






Δεν υπάρχουν σχόλια: