Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ!



Με μια μεγάλη πορεία κατά τον εξορύξεων, κυρίως της Χαλκιδικής αλλά και απο την Θράκη και το Κιλκίς, συλλογικότητες κατοίκων συγκεντρώθηκαν έξω απο το Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν στο Προξενείο Καναδά, στο οποίο κλούβες των Μ.Α.Τ έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό, καθώς καναδική είναι η εταιρεία ELDORADO GOLD που προχωράει σε εξόρρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι κάτοικοι καταγγέλουν ως βάρβαρη παρέμβαση και όχι μία επένδυση στην μεταλλευτική ιστορία της Χαλκιδικής και πως η εξόρυξη της ELDORADO GOLD και της ΑΚΤΩΡ θα είναι για 25 χρόνια για 380 εκ. τόνους και ακόμα αναφέρουν για αδιαφανείς κατα την υπογραφή μτης σύμβασης μίσθωσης και καταγγέλουν τον Δήμαρχο Αριστοτέλη για εξυπηρέτηση της σύμπραξης των δύο παραπάνω εταιρειών.

Σαν έκπληξη της πορείας παραθέτουμε το γεγονός πως οι διαδηλωτές-κάτοικοι στην κορυφή της  πορείας είχαν κορμούς δέντρων τα οποία τα μετέφεραν σαν φέρετρα και μπροστά προπορεύονταν διαδηλωτές με εργαστηριακές στολές και στο τέλος χτύπησαν τα τύμπανα!

Στιγμές απο την συγκέντρωση στο δημαρχείο...:








 
 

Τα ευτράπελα...:




Οι κλούβες που σταμάτησαν την πορεία...:





Δεν υπάρχουν σχόλια: