Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΘΛΟΣ!


Η Ασφάλεια Πατρών κατάφερε να ξεπλύνει την ντροπή απο την κλοπή του αρχαιολογικού μουσείου της Ολυμπίας με την σύλληψη τρειών ατόμων ηλικίας 41, 50 και 36 ετών. Οι προαναφερθέντες, προσπαθούσαν να πουλήσουν σε πλειωδότες αγοραστές την πλειοψηφία των κλοπημαίων. Ως υποψήφιος αγοραστής για ένα χρυσό δαχτυλίδι, εμφανίστηκε αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών.

Μετά απο διαπραγματεύσεις η τιμή, που ξεκίνησε απο το ποσό των 1.500.000 ευρώ, κανονίστηκε στις 300.000 ευρώ. Έτσι κλείστηκε ραντεβού σε ξενοδοχείο της Πάτρας για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.





Ο αστυνομικός, που προσποιείτο τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τον ανέμενε ο δράστης και αφού του επέδειξε το ποσό των 300.000 ευρώ, παρέλαβε το δαχτυλίδι. Εκείνη την στιγμή αστυνομικοί εισέβαλαν αιφνίδια στο δωμάτιο καθώς ανέμεναν σε διπλανά δωμάτια. Ο δράστης, μάλιστα, προσπάθησε αφενός μεν να αποφύγει τη σύλληψη, αφετέρου δε να χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς πιστόλι που κατείχε.

Ταυτόχρονα, με επιτυχία έγινε και η σύλληψη των δύο συνεργών του, που βρίσκονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου.




Μετά απο ανάκριση, ο 41χρονος, υπέδειξε τον χώρο που είχαν κρύψει όλα τα κλοπιμαία. Βρίσκονταν θαμμένα σε έναν σάκο στην αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτά, μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους. για την υπόθεση, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.
 
 
 
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο αρμόδιος Υπουργος Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας που τόνισε πως:
''παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς''.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: