Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ!



Το σχέδιο της περιβαντολογικής ανάπτυξης του Δήμου Παύλου Μελά, παρουσίασε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαύταρη, ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για αυτό τον λόγο στην Μονή Λαζαριστών.

Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε, προβλέπει τη διάθεση 6.000 στρεμμάτων περιαστικής γης στην υπηρεσία της πόλης. Τα συγκεκριμένα στρέμματα ανήκουν στο δήμο και προβλέπεται μέσα από τη διαμόρφωση του εδάφους, των καλλιεργειών αλλά και τη χρήση του νερού να δώσουν έναν νέο τρόπο ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.




Αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει την αξιοποίηση μεγάλων χώρων και κτιρίων έργα στην εσωτερική περιφερειακή οδό: κόμβοι, διανοίξεις, διαπλατύνσεις. έργα αστικής αναζωογόνησης με έργα για την αύξηση του πρασίνου και η ένταξη του νέου τύπου πρασίνου (άγριες και συλλογικές καλλιέργειες) και τέλος δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των ίσων ευκαιριών.

''Επιχειρούμε να κάνουμε αυτό που η Ελλάδα δεν έκανε τα τελευταία 40 χρόνια Να αξιοποιήσουμε τις ευλογίες που μας δίνει ο τόπος μας Η αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης μέσω ενός πρότυπου και ποιοτικού σχεδιασμού θα δώσει διέξοδο στην κοινωνία που απειλείται από την ανεργία και τη φτώχεια Το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί θα συνδυάζει την αγροτική παραγωγή, τις νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες'', δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.




Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθεί η πρόταση του δήμου παρέχοντας τόσο κονδύλια όσο και τεχνογνωσία: '' Μιλούμε για ένα δήμο που έχει στοιχεία τόσο αστικού περιβάλλοντος, όσο και περιαστικού,μιας πυκνοκατοικημένης αλλά και υποβαθμισμένης περιοχής που δικαιούται αυτήν την ανάσα Ο δήμος Παύλου Μελά μπορεί να γίνει πρότυπος δήμος φέρνοντας κοντά τον αστό με την αγροτική και ζωική διαδικασία και παραγωγή. Τέτοιες προσπάθειες είναι όχι μόνο επιθυμητές αλλά πρέπει και να υποστηριχθούν''.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανηιλίδης και ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: