Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!

Κεντρικός ομιλητής των εγκαινίων της εκδήλωσης:''Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα'' που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς ''Μελίνα Μερκούρη'', θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.


Αναλυτικά, η εκδήλωση είναι μία έκθεση φωτογραφίας που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, αποσκοπώντας στην καλύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση του ελλαδικού κοινού αλλά και των ξένων, σχετικά με το θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει  τη σημερινή τραγική κατάσταση των ναών διαφόρων χριστιανικών δογμάτων (ορθοδόξων, καθολικών, μαρωνιτικών,αρμενικών) στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, δίπλα στις σημερινές όψεις των ναών παρατίθενται και φωτογραφίες των ίδιων μνημείων πριν την τούρκικη εισβολή (πριν το 1974), ώστε ο επισκέπτης μέσα από την σύγκριση να διαπιστώνει αβίαστα τη σημερινή κατάσταση.

Τις φωτογραφίες πλαισιώνουν συνοδευτικά κείμενα σε τρείς γλώσσες(ελληνικά αγγλικά και ιταλικά).
Η ομιλία του κ. Χριστόφια θα έχει θέμα:'' Κυπριακό - Τελευταίες εξελίξεις''.

Τέλος την έκθεση συνδιοργανώνουν  ο Δήμος καλαμαριάς, η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας.

Η έκθεση θα λειτουργεί στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά από 3 - 17 Νοεμβρίου (Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: