Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ''ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ'' ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ!


Την δημιουργία κινήματος της αυτοδιοίκησης, ως ασπίδα στις πολιτικές που εκπορεύονται απο το μνημόνιο, πρότεινε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.



''πιστωτές και κεντρική εξουσία θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως κυρίαρχο μέσο για να περάσουν τη φτώχεια στο λαό... είναι το βασικό εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τη μια για να απολυθούν εργαζόμενοι και από την άλλη για να γίνει επίθεση στο εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων... εδώ και δέκα μέρες αδικούν και συκοφαντούν την αυτοδιοίκηση σκόπιμα για να αποπροσανατολίσουν τις ευθύνες των 40 ετών που έχει η κεντρική εξουσία... στην Ελλάδα των χρεών και των χρεοκοπιών η αυτοδιοίκηση δεν χρωστάει τίποτα''.

Δήλωσε χαρακτηριστηκα στην εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης, TV 100, ''Δημότης online'' με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή.

Τονίζοντας το περιεχόμενο αυτής του της σκέψης ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: ''Τα αλλεπάλληλα μέτρα των μνημονίων και πολυνομοσχεδίων που γονατίζουν κάθε ελληνική οικογένεια και πολίτη ξεχωριστά δημιουργούν μια νέα κατάσταση και μας οδηγούν αναπόφευκτα σε μια συγκρουσιακή σχέση με την κεντρική εξουσία. Θα συνταχθούμε με τους καθημερινούς ανθρώπους και θα στοιχηθούμε με τις τοπικές κοινωνίες εναντίον όσων τις απειλούν.

 Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της γιατί είναι αυτή που θα σταθεί δίπλα στη χώρα. Είναι αυτή που θα σταθεί δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που απειλούνται,αυτή που θα σώσει και θα αξιοποιήσει τη δημόσια γη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Είναι ώρα να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κίνημα αυτοδιοίκησης.

Εμείς ξέρουμε τις κοινωνίες, ζούμε μέσα σ΄ αυτές και μαζί θα προχωρήσουμε. Θα συγκροτήσουμε μέτωπο ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες του χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.Με τα ψίχουλά μας θα προσφέρουμε το περισσότερο που μπορούμε. Οι γειτονιές είναι ο φυσικός εταίρος μας.

 Οι 300 της Βουλής που ασχολούνται με τη χώρα, που πρέπει να λύσουν τα προβλήματα και θέλουν να την πάνε στο αύριο δεν είναι ικανοί να την πάνε. Το απέδειξαν 40 χρόνια τώρα. Το αποδεικνύουν σήμερα στα χρόνια της κρίσης.

 Πρέπει να βρεθούν άλλα πράγματα, άλλες μορφές και άλλοι θεσμοί που θα σταθούν δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και θα δουν την ανάπτυξη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: