Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η 25η Μαρτίου σε Νεάπολη και Παύλο Μελά!


Με λιτό τρόπο αλλά χωρίς να χάσει σε τίποτα απο την λαμπρότητα που επιτάσει η ημέρα, θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου στην Νεάπολη - Συκεών και στον Δήμο του Παύλου - Μελά.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών ο εορτασμός της επετείου της Ελληνικής επανάστασης θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ.με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης (Π. Τσαλδάρη 14). Θα συνεχιστεί με την
εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη, στην λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στις 11.00 π.μ. Στις 11.15 π.μ., θα τελεστεί Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ίδιο σημείο ενώ ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με την Παρέλαση μαθητών, προσκόπων, Εθνικής Αντίστασης, Νομικών Προσώπων του δήμου και Συλλόγων στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στις 11.30 π.μ.
 
 
Επιπλέον κατα την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων και κατόπιν σχετικών αιτημάτων του δήμου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαρτίου, η Τροχαία θα προβεί σε διακοπή κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος της οδού Επταπυργίου μέχρι την οδό Παναγή Τσαλδάρη και όλων των κάθετων δρόμων της Αν. Παπανδρέου μεταξύ των δύο οδών, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Π. Τσαλδάρη από το ύψος της οδού Αγαθουπόλεως μέχρι τη Λεωφ. Αν. Παπανδρέου.

Επιπλέον, θα μονοδρομηθεί η οδός Π. Τσαλδάρη από την οδό Αγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Αγαθουπόλεως με κατεύθυνση προς την Αν. Παπανδρέου. Να προστεθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας και στην οδό Ελ.Βενιζέλου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αν. Παπανδρέου μέχρι την οδό Ίμβρου.

Επίσης, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και την οδό Παναγή Τσαλδάρη, τα λεωφορεία των γραμμών Νο 18, 25, 35, 57 και 64 με κατεύθυνση προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ακολουθούν τη διαδρομή Αν. Παπανδρέου, Ελπίδος, Αγνώστου Στρατιώτου, Δαβάκη κ.λπ., και το αντίθετο κατά την επιστροφή.
 
Με μια ξεχωριστή παρέλαση, με συγκεκριμένο μήνυμα, θα γιορτάσει ο δήμος του Παύλου Μελά την Εθνική μας Επέτειο. Η καθιερωμένη παρέλαση, όπου θα συμμετάσχουν πενήντα ένα σχολεία (28 πρωτοβάθμια και 22 δευτεροβάθμια), θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά (πρωην στρατόπεδο Καρατάσου). Στόχος αυτής της κίνησης του Δήμου είναι να καταδείξει προς όλους πως: τα στρατόπεδα ανήκουν στην κοινωνία και σ΄ αυτήν θα μείνουν. 
 
 
Όπως μάλιστα τόνισε για το θέμα και ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος: ''Με σύνθημα η πόλη μπαίνει στην φύση και η φύση στην πόλη ανοίγουμε τα στρατόπεδα σ΄ αυτούς που τους ανήκουν.Στην κοινωνία των Δυτικών συνοικιών. Κανένα πρώην στρατόπεδο του δήμου Παύλου Μελά δεν πωλείται, δεν εκποιείται, ούτε και παραχωρείται. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να μείνουν οι χώροι αυτοί στην πόλη για το παρόν και το μέλλον της. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Για να τελειώσει η ιστορία απαξίωσης των δυτικών συνοικιών και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας όμορφης, ελκτικής και ανθρώπινης πόλης... Κάτοικοι και δήμος δίνουν ζωή και ελπίδα σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης που παραμένει εγκαταλελειμμένο.Την ώρα που ο στρατός βγαίνει στην πόλη για να παρελάσει τέτοιες μέρες οι πολίτες μπαίνουν μέσα στα στρατόπεδα''.
 
Η τελετή εορτασμού της Εθνικής Επετείου θα ξεκινήσει απο το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου θα κατατεθούν και στεφάνια. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου ενώ η παρέλαση μαθητών θα ξεκινήσει στις 11:30.
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: