Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΕ ΚΟΡΔΕΛΙΟ- ΕΥΟΣΜΟ, ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ!



Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, η καθιερωμένη εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού στις 11.00 π.μ.   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, παραδοσιακή μουσική και χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας.
Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.45π.μ στο Β΄ ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας, όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ενώ η δεύτερη εκδήλωση, θα λάβει χώρα στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) στις 12.15 μ.μ. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Ενώ στον Δήμο Νεάπολη - Συκεών, τα κούλουμα θα γιορταστούν από τις 10 το πρωί, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), στη Δενδροφυτεία Συκεών, στο πάρκο «Πατήρ Μεταξάς» Πεύκων και το πάρκο Τσιάτρα (δάσος του Σέιχ Σου ) στον Άγιο Παύλο, όπου η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.



Στον Δήμο Παύλου - Μελά, η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας θα ξεκινήσει από τις 10:30το πρωί με μουσική, παραδοσιακούς χορούς,παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας. Παραδοσιακά εδέσματα θα διανεμηθούν στις Δημοτικές Ενότητες:
-Πολίχνη:ΔΑΚ Πολίχνης- προέκταση Αγν. Στρατιώτη
-Ευκαρπία:Πλατεία Εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου
-Πλατεία Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη (διανομή φασολάδας)
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις δύσκολες ώρες που περνά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Μπαίνουμε στα στρατόπεδα Καρατάσιου και Παύλου Μελά δίνοντας ζωή στα χαλάσματα. Ήρθε η ώρα τα στρατόπεδα να αποδοθούν στην κοινωνία δίνοντας πνοή στις Δυτικές συνοικίες.Kαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείςνα συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: